Yunet
 

Društvo

VŠSSOV raspisala Konkurs za upis studenata za osnovne i master strukovne studije

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 14. jun 2022. •

VŠSSOV raspisala Konkurs za upis studenata za osnovne i master strukovne studije

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi raspisala je Konkurs za upis nove generacije studenata prve godine za osnovne i master strukovne studije u školskoj 2022/23. godini. Od 120 slobodnih, na budžetu će u novoj školskoj godini biti mesta za 50 studenata. Isti toliki broj studenata škola upisuje i na prvoj godini master studija. Predaja dokumentacije je od 21. do 25. juna, dok će se dva dana kasnije, odnosno 27. juna održati i prijemni ispit:

-” Za osnovne studije imamo ukupno 120 mesta – od toga je 95 na smeru strukovni vaspitač dece predškolskog uzrasta i 25 na smeru strukovni vaspitač za tradicionalne igre. Od 120, 50 je budžetskih mesta, 5 je za tradicionalce i ovih 45 za predškolski smer. 27. juna održaće se prijemi ispit – tog dana se polaže provera govornih, muzičkih i fizičkih sposobnosti i test opšte kulture i informisanosti. Školarina za osnovne studije je 48.000 dinara i mogućnost plaćanja u višemesečnih rata, a za master studije, prvi rok je do 11. jula – tu je samo prijava kandidata koji su završili Visoku školu strukovnih studija za vaspitače ili neki drugi smer u oblasti humanističkih polja. Školarina je 70.000 dinara i tu je takođe mogućnost plaćanja u više mesečnih rata. Što se tiče broja na master studijama, tu je 50 i svi su samofinansirajući” – izjavila je direktorica VŠSSOV u Kikindi dr Angela Mesaroš Živkov.

Pored ova dva, raspisan je Konkurs i za doškolavanje:

-” To je za studente koji su završili Višu školu i žele tu treću godinu, jer da bi upisali drugi stepen, odnosno master studije moraju imati 180 bodova. Takođe ono što je veoma specifično za našu školu je taj tradicionalni smer, a takođe i mogućnost studiranja uz rad – studenti koji su u radnom odnosu imaju mogućnost konsultativne nastave subotom, naravno tu je redovna nastava preko nedelje, ali za njih se još posebno organizuje nastava i ispitni rok” – dodala je Mesaroš Živkov.

Dodatne informcije o konkursima dostupne su putem sajta škole vaspitacka.edu.rs kao i putem broja telefona Studentske službe na 422-423.

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi nastoji da uz stalno inoviranje studijskih sadržaja, primenu savremenih metoda i tehnika edukacije i kroz pedagoški i istraživački rad, obrazuje mlade i kompetentne stručnjake u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena