Yunet
 

Društvo

Sezona grejanja zvanično završena ali će već sutra biti nastavljena

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 16. april 2024. •

Sezona grejanja zvanično završena ali će već sutra biti nastavljena

Kako su u narednim danima najavljene niske temperature, posebno tokom noći, čak niže od prosečnih za ovo doba godine, i kikindska „Toplana“ će isporučivati toplotnu energiju kada se za to ukaže potreba.

Kako su danima temperature oko 30 stepeni Celzijusa, odavno ne razmišljamo o grejanju ali ćemo sudeći po najavama meteorologa početi da razmišljamo i to već danas. A juče je na hidrometeorološkoj stanici Kikinda izmeren najtoliji dan u aprilu sa 30, 6 stepeni Celzijusa.

Grejna sezona završava se zvanično 15.aprila, međutim u skladu sa gradskom odlukom o o proizvodnjiidistribuciji toplotne energije, a u odnosu na spoljne temperature, „Toplana“ je u obavezi da isporučuje toplotnu energiju. Poslednji put je sistem grejanja bio aktiviran u četvrtak 12.aprila zbog kolebljivih jutarnjih temperatura, posebno radi obezbeđivanja toplih prostorija za škole i vrtiće. Grejanje je bilo aktivno od 5:30 do 8 časova, nakon čega nije bilo potrebe za daljom isporukom toplotne energije.

IZ JP „Toplana“ saopštili su da će zbog najavljenih niskih temperatura, u narednim danima službe biti u pripravnosti,da ćepratiti spoljne temperatureikada za to bude bilo potrebe, isporučivati toplotnu energiju. Kako saznajemo, to može biti već sutra uveče, a u četvrtak ujutro gotovo zasigurno.

Obaveza „Toplane Kikinda“ je da u periodu od 16.04. do 10.05. objektima, koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja, isporučuje toplotnu energiju,danimakada RHMZ prognozira da će u 21 čas temperaturabiti niža od 12 C uzastopno tri dana.

Korisnike naravno zanima da li će im grejanje nakon grejne sezone biti naplaćeno – iz „Toplane“ kažu da neće.

Naime, isporuka toplotne energije koja će uslediti u narednom periodu biće kompezovana sa prethodnim danima kada nije tokom celog dana grejano zbog visokih temperatura, te će se za april fakturisati prvih 15 dana.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena