Yunet
 

Društvo

Svečani ispraćaj kandidata  na dobrovoljno služenje vojnog  roka 

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. februar 2022. • 18:10 •

Svečani ispraćaj kandidata  na dobrovoljno služenje vojnog  roka 

U Domu  Vojske u Pančevu organizovan je svečani ispraćaj kandidata  na dobrovoljno služenje vojnog  roka  i na kurs rezevnih oficira. Mladi uzrasta od 19 do 30 godina sa teritorije Južnog Banata narednih 6 meseci proćiće osnovnu vojnu obuku. Zahvaljujućim ovoj odluci oni imaju mogućnost po završtku obuke da se ostanu u vojsci i zasnuju radni odnos.

Beba Ristić, Miloš Stojanov i Zlatko Irović izrazili su želju da dobrovoljno služe vojni rok i završe kurs za rezervne oficire zbog mogućmnosti da se zaposle u vojsci. Motiv je i ljubav prema otadžbini.

Tokom godine postoje četiri roka u kome se mladi ljudi od 19 do 30 godina upućuju na dobrovoljno služenje vojnog roka. Velika je zainterosovanost kako momaka, tako i devojaka iz Južnog Banata, kaže potpukovnik Dejan Ždravković, načelnik Centra Ministarstva odbrane u Pančevu. Oni se upućuju u Centre za obuku, kao i na kurseve za rezervne vojne oficire. Obuka traje 6 meseci.

Svečanom ispraćaju prisustvovao je i Milenko Čučković , gradski većnik za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, koji je kandidatima u ime Grada Pančeva poželeo mnog uspeha.

Potpukovnik Dejan Zdravković  napomenuo je da su otvoreni i konkursi za vojne škole za sve oni koji žele da se školuju i kasnije rade u vojsci. Otvoreni su konkursi za Stručnu vojnu školu, Vojnu gimnziju, Vojnu akademiju kao i  Vojno medicinsku akademiju pri VMA.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena