Yunet
 

Društvo

Belocrkvanske mažoretkinje pripremaju se za novu sezonu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. april 2024. • 15:23 •

Belocrkvanske mažoretkinje pripremaju se za novu sezonu

Kulturno-umetničko društvo “Belocrkvanske mažoretkinje” postoji 14 godina, a svojim uspesima na mnogobrojnim takmičenjima doprinelo je popularizaciji Bele Crkve u Srbiji i Evropi. Ekipa RTV Pančevo posetila je prostorije ovog tima i zabeležila kako teku pripreme za novu sezonu.

Uz ritmički odjek muzike i graciozne pokrete, “Belocrkvanske mažoretkinje” svakodnevno otkrivaju svoju strast i posvećenost umetnosti mažoret nastupa. Aleksandar Balašević, zastupnik udruženja, kaže da je pred mažoretkinjama izazovan period i da ih već idućeg meseca očekuju velika takmičenja.

-Imaćemo Grand Prix internacionalno takmičenje koje se prvi put organizuje u Pančevu, očekuju nas Banja Luka, Leskovac, Karneval u Pančevu, Belocrkvanski karneval… Očekuje nas državno prvenstvo koje je 19. maja, i od tog plasmana će nam kasnije zavisiti Evropsko prvenstvo koje nas očekuje početkom septembra, rekla je Aleksandar Balašević

Lea Lekić, članica “Belocrkvanskih mažoretkinja”, kaže da je rano počela da se bavi ovim sportom jer joj se dopada ovakva vrsta takmičenja.

-Volim da učestvujem jer mi se sviđa koreografija, ima mnogo koraka, volim da putujem s njima i da idem na takmičenja.

“Belocrkvanske mažoretkinje” osnovane su novembra 2012. godine i broje oko pedesetak članica koje učestvuju u svim karnevalima u Srbiji i inostranstvu. Ovo kulturno-uemtničko društvo radi u okviru UKD “Centra za kulturu Bela Crkva”, uz veliku podršku lokalne samouoprave. Učesnice su svih karnevala u Srbiji i inostranstvu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena