instagram
 
instagram

Sport

Dodeljene Medalje Lajoša Vermeša najboljim sportistima

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 23. februar 2024. • 13:10 •

Dodeljene Medalje Lajoša Vermeša najboljim sportistima

Nagrade „Medalja Lajoša Vermeša” svečano su uručene najboljim sportistima za 2023.godinu.  Dobitnici su na prvom mestu  plivač Andrej Barna, druga je fudbalerka Violeta Slović, dok je treći rvač Ali Arsalan.

Vermešovim medaljama nagrađno je troje najboljih sportista u 2023.godini u Subotici, dok su sportisti koji su ostvarili plasman od četvrtog do desetog mesta dobili Vermešove plakete. Žiri od trideset članova doneo je odluku, a osim troje najboljih, nagrade su osvojili na četvrtom mestu Lana Virc, na petom Tamaš Kajdoči i Nina Šabić, dok su na šestom Mateja Borojević i Filip Barna, sedma je Milica Despotović, osmi Andrija Vulikić, deveti su Bence Bognar i Stefan Kostadinović, a deseta je Kristina Nađ Varga.  O tome koliko je značajna ova nagrada kao dalji podsticaj, ali i priznanje za ostvareni uspeh, svoje utiske  sa nama podelili su džudista Spartaka, Mateja Borojević i šampionka u kik boksu, Milica Despotović.

-Sigurno da je velika čast primiti ovakvu nagradu i da će biti motivacija za dalji rad. Cilj mi je da ostvarim prvo mesto na prvenstvu države – ističe Mateja.

-Drago mi je što su me i ovde izabrali, znači mi za dalje i veliki je podstrek za dalji rad- rekla je Milica.

Nagradu za najbolji klub  dobio je Ženski fudbalski klub Spartak.

-Posebno nam je drago zbog ove nagrade  koja ima posebnu težinu, nekoga ko je bio veliki sportista. To je naša odgovornost, prema nagradi da nastavimo te ideje, prošla godina je bila zaista fantastična i napravili smo dugo očekivani iskorak ka Evropi- rekao je ispred Kluba, Bojan Arsić.

Akcija je  tokom godina postala prepoznatljiva u našem gradu, a kao takva realizuje se već po 18.put po redu. Kako ističe organizator, Nikola Stantić, nije bilo teško dodeliti ove nagrade,  odnosno pronaći deset najboljih. Takođe, ove godine bila je najmanja razlika u glasovima. 

-Što se mene tiče nije bilo teško, imali smo veliki broj članova žirija, bilo je lako sabrati ko je najbolji. Ove godine smo imali najmanju razliku između prva dva mesta, svega tri boda delilo je Andreja Barnu i Violetu Slović, a to govori da je bila jaka konkurencija što znači da Subotica ima čime da se ponosi- 

Priznanje za podvig godine „Luka Andrašić“ dobilo je Udruženje „Kilometar za osmeh“, dok je Memorijalno priznanje „Mihalj Vermeš“ dobio Muški odbojkaški klub Spartak. Akciju organizuje Sportsko-rekreativno udruženje „Vermeš 1860” uz podršku Grada, a medijski partner su „Nove Subotičke novine”.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena