instagram
 
instagram

Društvo

U toku konkurs za upis na Kriminalističko – policijski univerzitet

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 2. april 2024. • 12:19 •

U toku konkurs za upis na Kriminalističko – policijski univerzitet

U toku je konkurs za upis na prvu godinu studija Kriminalističko – policijskog univerziteta za školsku 2024/25. godinu u Beogradu. Prijava je moguća na četiri studijska programa  i  traje do 4.aprila.  

Na Kriminalističko – policijskom univerzitetu postoje tri departmana u sastavu i na sva tri je raspisan konkurs. U pitanju su Departman kriminalistike, Departman informatike i računarstva i Departman forenzičkog inženjerstva. Koje su pogodnosti  školovanja na ovoj obrazovnoj ustanovi, te zbog čega treba upisti baš Kriminalističko – policijski univerzitet, uz svoja iskustva, istakli su studentkinja treće godine osnovnih akademskih studija kriminalistike, Tijana Ševo i student prve godine osnovnih akademskih studija kriminalistike, Petar Prokić.

-Smatram da je osnovni razlog upisa ovog univerziteta  mogućnost da budemo stručni i osposobljeni za buduće poslove, kako u pogledu uslova u kojima se odvija sama nastava, tako i praktičnih oblika nastave koji se sprovode- ističe Tijana Ševo.

-Po završetku studija postaje se visokoobrazovni pripadnik Ministarstva, što je meni glavni motiv za završetak studija. Postoji veliki broj sekcija, na kojima imamo stručno osposobljavanje- kaže Petar Prokić.

Prijemni ispiti se razlikuju u zavisnosti od departmana, objašnjava  vanredna profesorka Kriminalističko – policijskog univerziteta, prof.dr Ivana Bodrožić.

-Kada je u pitanju Departman kriminalistike studenti moraju da prođu testove bazičnih motoričkih sposobnosti, test srpskog jezika i književnosti i test opšte informisanosti. Na Departmanu informatike i računarstva polažu se test iz matematike  i informatike, dok se na Departmanu forenzičkog inženjerstva polažu test iz matematike i test iz hemije.

Kandidati moraju da ispune opšte i posebne uslove.

-Mora biti reč o licu koje je državljanin Republike Srbije, da ima prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije najmanje godinu dana pre prijave na konkurs i da lice ima završenu srednju školu u trajanju od četiri godine. Posebni uslovi odnose se na specifične bezbednosne provere, morfološkog statusa, zdravstvenog stanja, psiholoških sposobnosti i na kraju provera kroz prijemni ispit.

Svi zainteresovani više informacija mogu pronaći na sajtu Kriminalističko – policijskog univerziteta, na kojem se nalaze dokumentacija i uslovi upisa. Takođe, svi kandidati za upis kompletnu dokumentaciju moraju predati lično u Ulici Cara Dušana 196 u Zemunu.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena