Yunet
 

Društvo

Raspisan konkurs za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 10. april 2024. • 00:00 •

Raspisan konkurs za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima

Foto: RTV Bap

Fond za mlade talente Srbije raspisao je danas konkurs za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu tokom kalendarske 2023. godine, koji je otvoren do 20. maja.

Na konkurs se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji su osvojili neko od prva tri mesta na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a svaki kandidat može biti nagrađen samo jednom i to za najbolji postignut rezultat tokom 2023. godine.

U zavisnosti od ranga, kao i plasmana na takmičenju, za svakog kandidata biće definisan i iznos jednokratne naknade u visini od 20.000 do 200.000 dinara.

Fond za mlade talente Srbije deo je Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i od 2008. godine bavi se razvojem mladih talenata u Srbiji.

Do danas je dodeljeno više od 40.000 stipendija i nagrada studentima i učenicima srednjih škola.

U okviru aktuelne sveobuhvatne reforme koja se sprovodi uz podršku Vestminsterske fondacije za demokratiju (WFD), ostvarene su brojne saradnje sa javnim i privatnim sektorom i uvedene novine u programe podrške Fonda, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: RTV

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena