Yunet
 

Društvo

Još osam kuća za mlade u četiri sela u opštini Bačka Palanka

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 16. april 2024. • 00:00 •

Još osam kuća za mlade u četiri sela u opštini Bačka Palanka

Još osam mladih porodica dobilo je bespovratna sredstva za kupovinu kuće s okućnicom u selima opštine Bačka Palanka.

Kuće, koje su obezbeđene na konkursu Ministarstva za brigu o selu nalaze se u Pivnicama, Novoj Gajdobri, Tovariševu i Paragama, a današnjem potpisivanju ugovora prisustvovao je zamenik predsednika opštine Bačka Palanka Mita Lačanski.

Ukupna vrednost osam novih kuća sa okućnicom iznosi 9.585.000 miliona dinara. Vlasnici novih seoskih imanja u četiri bačkopalanačka sela postaće Sanja Kukić, Aleksandar Vlček, Danijela Janičić, Katica Jovanov, Nikolina Kovač, Suzana Lukić, Snežana Anastasijević, Zoran i Ivana Subić.

Predsednik opštine Branislav Šušnica ističe da Bačka Palanka spada među lidere po broju mladih koji su dobili bespovratna sredstva za kupovinu kuće na selu. Sa novih osam ugovora, ukupno je 138 porodica i pojedinaca obezbedilo kuću s okućnicom preko konkursa Ministarstva za brigu o selu u selima na teritoriji Bačke Palanke.

– Izuzetno smo zadovoljni što je zahvaljujući odgovornoj i posvećenoj politici Vlade Srbije i Ministarstva za brigu o selu još osam mladih uspelo da reši stambeno pitanje dobijanjem novca za kupovinu kuće na teritoriji naše opštine. Bačka Palanka se pozicionirala kao sredina koja je kao životna destinacija privlačna velikom broju mladih ljudi. Podrška koju im obezbeđujemo, obostrano je korisna i značajna. Mladi dobijaju priliku da reše jedno od najvažnijih egzistencijalnih pitanja, a s druge strane na taj način se podstiče razvoj lokalne ekonomije, jer se mladima pruža prilika za započinjanje sopstvenog posla ili poljoprivredne aktivnosti – kaže Branislav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka.

Pravo učešća na konkursu za kupovinu kuća s okućnicom imaju mladi do 45 godina starosti, bilo da su bračni i vanbračni parovi ili pojedinci. Za program kupovine seoskih kuća, Ministarstvo je ove godine predvidelo 500 miliona dinara.

Prema propozicijama Konkursa, lokalne samouprave imaju obavezu da procene vrednosti nekretnina, garantuju valjanost podataka u konkursnoj dokumentaciji, i uplaćuju sredstva na račun prodavca seoske kuće i okućnice. Novi vlasnici se obavezuju da deset godina ne mogu otuđiti, izdati u zakup ili ukloniti nekretninu. Troškove osiguranja snose sami, a tokom desetogodišnjeg perioda kuća ne može biti predmet zaloge ili hipoteke.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena