Vojvodjanski
 

Kultura

Festival poezije mladih 21. septembra u Vrbasu počinje po 53. put

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 15. septembar 2021. • 13:34 •

Festival poezije mladih 21. septembra u Vrbasu počinje po 53. put

Festival poezije mladih u Vrbasu, najznačajnija poetska manifestacija u regionu, održaće se i ove godine u septembru zbog pandemije korona virusa, od 21. do 25. septembra. Prema rečima sekretara Branislava Zubovića, Festival koji ove godine proslavlja 53. rođendan, okupiće pesnike, književne kritičare, muzičare i pobednike 51. i 52. manafestacije koji će na ovogodišnjem susretu najboljih mladih pesnika imati i promocije svojih knjiga.

"Festival počinje u utorak, stalnim programom 'Izlet u prozu'. Biće predstavljen književni opus Vladimira Pištala, književnika i upravnika Narodne biblioteke Srbije. O njegovom stvaralaštvu govoriće Mileta Aćimović Ivkov i Nenad Šaponja. U muzičkom delu programa nastupiće hor 'Sv. Serafim Sarovski'. U sredu, u programu 'Portret pesnika' svoje stihove govoriće Blagoje Baković. U četvrtak, na pesničkoj večeri gostiju Festivala poezije mladih svoje će stihove govoriti Miloš Janković, Dragica Stojanović, Snežana Nikolić, David Kecman Dako, Zoran Đerić i drugi, uz muzičku pratnju Nemanje Nešića, kantautora iz Novog Sada.

U petak, publici će biti predstavljene knjige dve pobednice Festivala poezije mladih, 51. na kome je pobedila Amina Hrnčić, i 52. na kome je pobedila Anđela Pendić. O njihovim knjigama poezije govoriće Snežana Nikolić i Goran Labudović Šarlo. Poslednjeg dana Festivala, u subotu, publika će imati prilike da prisustvuje promociji novih knjiga vrbaskih pesnika Aleksandra Semakina i Borislava Gvozdenovića, o njihovim knjigama govoriće Milica Milenković. Završno veče 53. Festivala poezije mladih po tradiciji biće održano u sali bioskopa 'Jugoslavija' na kome će nastupiti deset mladih pesnika, finalista ovogodišnjeg festivala, nakon čega će žiri na čijem je čelu Pero Zubac, proglasiti laureata, i dodeliti drugu, treći i nagradu 'Stanko Simićević'. U muzičkom delu programa publici u Vrbasu predstaviće se Ana Stanić", saopštio je Branislav Zubović, sekretar FPM.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena