Vojvodjanski
 

Turizam

36. Dani ludaje promovisani u Temišvaru

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 7. septembar 2021. •

36. Dani ludaje promovisani u Temišvaru

Posetioci iz susedne Rumunije rado su i često viđeni gosti na Danima ludaje u Kikindi, a poziv da nikako ne propuste ovogodišnju 36. manifestaciju danas im je upućen iz Temišvara. Pored člana Gradskog veća Saše Tanackova i Marijane Mirkov iz Turističke organizacije Kikinde, na promociji su govorili i Marija Šošić, konzul Republike Srbije u Temišvaru i potpredsednik Saveza Srba u Rumuniji Borko Jorgovan.

Prisutne su uverili da su karneval mališana, banatski fruštuk, gostinska soba, evropski kutak, takmičenje za najtežu i najdužu bundevu, koncerti i brojni drugi zanimljivi sadržaji odličan razlog da se od 9. do 12. septembra poseti Kikinda.

Dugogodišnji prijatelj manifestacije Javor Radovanković, vlasnik restorana Lojd u kom je promocija i upriličena, ističe da ukusna i bogata trpeza, raznovrsan kulturno-umetnički program kao i koncerti popularnih izvođača, uz gostoljubive domaćine, privlače veliki broj gostiju iz Rumunije da dođu na Dane ludaje.

Redovno sam dolazio, obavezno dolazim i ove godine. Najposećeniji dan je subota kada mora da se dođe u Kikindu da se probaju izvrsni specijaliteti od bundeve, da se lepo provedemo i družimo. Pre tri godine Dani ludaje su proglašeni za najbolju turističku manifestaciju u Srbiji, a ljudi odavde iz Temišvara, zahvaljujući dobroj promociji, veoma su zainteresovani da dođu i lepo se provedu– navodi Radovanković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

Vojvodjanski

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

Vojvodjanski

Neke važne stvari



SportiCom

Vojvodjanski

SportiCom

Da pitamo

Vojvodjanski

Da pitamo

ZOOM

Vojvodjanski

ZOOM


Balkanorama

Vojvodjanski

Balkanorama
Budi human - Helena