Vojvodjanski
 

Turizam

Da li će biti otvoren bazen u Bajmoku?

RTV Subotica • Silvia Martinović • 20. jul 2021. • 11:58 •

Da li će biti otvoren bazen u Bajmoku? Bajmočki bazen - prazan

Spas od velikih vrućina Bajmočani mogu naći jedino na kupalištima okolnih sela, jer bazen u Bajmoku – ne radi. Do pre mesec dana stajao je u korovu, a onda je počelo sređivanje, pa su se mnogi ponadali da su to pripreme za otvaranje. Međutim, kako se čini, meštani će i ovog leta ostati bez tog doživljaja.

Bazen najviše fali porodicama sa malom decom, jer nemaju svi mogućnost da otputuju negde, pa se svako snalazi kako može: neki puštaju decu da se rashlade brčkajući se po barama u pesku, a mnogi su kupili i montažne bazene, pa tako sad skoro svako dvorište krasi bar jedan. Tako je i kod porodice Erdelji, gde mlada majka Agota kaže kako trenutno moraju u Staru Moravicu, u Pačir ili u Suboticu, ako žele da sin nauči da pliva. Kako objašnjava, bazen u Bajmoku ima ogroman turistički potencijal, jer selo ima i termalnu vodu, pa bi i ovde moglo da se izgradi kupalište slično onom što se nalazi u Pačiru.

Susedna sela su iskoristila mogućnosti, dok Bajmočanima to ne uspeva – to je ono što mnogima veoma smeta. Među njima je i Juliana Lukač, koja takođe mora da putuje više kilometara da bi sa decom i unukom uživala na nekom kupalištu. Kako Juliana ističe, ni montažne bazene i održavanje ne mogu svi priuštiti, pa bi mnogima bilo lakše i jeftinije da daju 200 dinara za ulaznicu, a mogli bi peške ili biciklom do kupališta.

Bajmočki bazen, koji se nalazi u okviru Sportsko-rekreativnog centra „Radnički“, sada izgleda zapušteno i napušteno. Polomljeni prozori na pomoćnim objektima, i sam bazen koji je prazan – svakodnevni su prizor za meštane. Grad je pre dve godine izdvojio više od tri miliona dinara za kupovinu filtera i popravku folije, i tada je pred sam kraj kupališne sezone i otvoren. Kako nezvanično saznajemo, i prošle godine su ga napunili, međutim, zbog mera protiv pandemije nisu bili u mogućnosti da ga i otvore, pa su ubrzo morali da ispuste vodu. Šta će biti ove godine, kada će se otvoriti, i da li će uopšte proraditi bazen u Bajmoku, još uvek se ne zna, jer do zaključenja informativne emisije nismo dobili zvaničan odgovor od nadležnih.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

Vojvodjanski

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

Vojvodjanski

Neke važne stvari



SportiCom

Vojvodjanski

SportiCom

Da pitamo

Vojvodjanski

Da pitamo

ZOOM

Vojvodjanski

ZOOM


Balkanorama

Vojvodjanski

Balkanorama
Budi human - Helena