Vojvodjanski
 

Privreda

Za infrastrukturno opremanje industrijskih zona u Rumi i Temerinu – 180,8 miliona dinara

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 29. februar 2024. • 13:24 •

Za infrastrukturno opremanje industrijskih zona u Rumi i Temerinu – 180,8 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić uručio je danas u Pokrajinskoj vladi ugovore o sufinansiranju investicionih projekata u industrijsko-poslovnim zonama predstavnicima opština Ruma i Temerin.

Ukupna vrednost investicija iznosi 180,8 miliona dinara, a Pokrajinska vlada opredelila je 143 miliona, dok će ostale troškove snositi opštine.

Resorni sekretar Sofić kazao je da je reč o trojnim ugovorima za poslednja dva projekta odobrena u okviru konkursne mere za sufinansiranje investicionih projekata u industrijsko-poslovnim zonama, kojom  je tokom prošle godine usmereno 500 miliona dinara u pet lokalnih samouprava AP Vojvodine za ukupno šest projekata.

„Cilj ove mere bio je jačanje kapaciteta lokalnih samouprava kroz kreiranje zdravog poslovnog ambijenta koji će privući velike domaće i strane investitore, i obezbediti ono najvažnije – a to su nova radna mesta, i u tome smo uspeli. U Rumi je već počela izgradnja pogona kineske komapnije „Haitian Internatioanal“, koja će proizvoditi CNC mašine, a samo u prvoj fazi očekuje se da će biti zaposleno preko 200 ljudi“, poručio je Sofić.

Sredstva u ukupnoj vrednosti od 117,2 miliona dinara za opštinu Temerin, od čega je subvencija Sekretarijata 90 miliona, biće usmerena u rekonstrukciju saobraćajnice u Ulici cara Lazara, u naselju Bački Jarak, u dužini od 1,3 kilometra, te proširenje kolovoza na deonici ukrštanja Novosadske ulice i državnog puta IIA-102. To će, prema rečima predsednika Opštine Mladena Zeca, omogućiti brži protok saobraćaja u dve trake, što je od izuzetnog značaja za Temerin, ali i kompanije koje već posluju ili nameravaju da investiraju u ovoj zoni.

U Rumi će projektom u vrednosti od 63,6 miliona dinara, od čega Sekretarijat subvencioniše 53 miliona, biti izgrađena i saobraćajnica C2 na lokaciji radne zone „Rumska petlja“, kao i atmosferska kanalizacija, što će, kako je rekla predsednica te opštine Aleksandra Ćirić Bošković, još snažnije pozicionirati Rumu kao atraktivno mesto za strana i domaća ulaganja, i obezbediti pristupni put ka parceli velikog kineskog investitora.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena