Vojvodjanski
 

Privreda

Novi kontingent kontejnera, novine u radu sa strankama, preventivne mere na deponiji

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 20. avgust 2021. • 15:28 •

Novi kontingent kontejnera, novine u radu sa strankama, preventivne mere na deponiji

Uprkos visokim temperaturama, deponiji “Botra” u Bečeju ne preti opasnost od zapaljenja, pokazale su analize termovizijskog snimanja tela bečejskog smetlišta, koje je nedavno sprovedeno na inicijativu preduzeća “Potisje-Bečej”.

Značaj ovih preventivnih mera za očuvanje životne okoline utoliko je veći jer analize pokazuju da bi u slučaju da se zapali pet hektara “Botre”, bilo potrebno više nedelja da se požar ugasi.

Potisje-Bečej” u saradnji sa firmom “Linde gas”, radi na pilot projektu izgradnje bezbednosnog sistema koji podrazumeva da se na deponiji instalira postrojenje za gašenje podzemnih požara. Naime, plan je da se ugljen-dioksid upumpava u biotrnove kako bi se ugasili eventualni požari u nastanku u telu deponije, ali i da se preventivno deluje kada su spoljne temperature ekstremno visoke.

Do kraja ovog meseca “Potisje” će, zahvaljujući donacijama privrednika, postaviti novih 40 kontejnera za reciklažu na javnim površinama u Bačkom Petrovom Selu i time će ovo naseljeno mesto u potpunosti biti pokriveno žutim kontejnerima u koje građani treba da odlažu PET ambalažu, staklo, karton, papir i aluminijum. To znači da će zeleni džakovi biti izbačeni iz upotrebe.

Inače, preduzeće „Potisje-Bečej“ od ponedeljka 23. avgusta uvodi nove mere u radu sa strankama. Građani koji imaju potrebu da kontaktiraju preduzeće, u obavezi su da elektronskim putem ili telefonom zakažu sastanak i da na isti dođu uz pridržavanje svih epidemioloških mera. Prema rečima direktora, do daljnjeg neće biti nenajavljenih poseta stranka u direkciji „Potisja“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena