Vojvodjanski
 

Politika

Novosadski SNS: Boro, menjaj insajdere

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 28. jul 2021. • 15:12 •

Novosadski SNS: Boro, menjaj insajdere

Gradski Odbor SNS u Novom Sadu saopštioje da je količina laži izgovorena na današnjoj konferenciji za novinare predsednika potpredsednika Narodne stranke Borislava Novakovića najbolji je dokaz „da pomenuti marksista i propali političar pod hitno treba da promeni insajdere iz Gradske kuće, koji mu navodno dostavljaju informacije o izgradnji „Novog Sada na vodi“.“

Navodi se da Srpska napredna stranka nema nameru da zarad sticanja jeftinih političkih poena i nedostatka hrabrosti nekoliko opozicionih strančica i njihovih satelita među udruženjima građana, da izađu na izbore, zaustavi razvoj Novog Sada.
„Naprotiv. Njihove frustracije predstavljaju dodatni motiv za nas da radimo više, brže i bolje u interesu Novosađana i brojnih gostiju našeg grada. Bori Soluncu i sličnima poručujemo da je notorna laž da planiramo isušivanje Dunavca, jer se planira izgradnja veslačke staze u skladu sa FISA standardima. To što Novaković već godinama vesla po suvom u političkim vodama, njegov je problem“, kažu naprednjaci..
Dodaje se da će odbrambeni bedem od poplava u odnosu na sadašnji biti viši za između pola i  jednog metra. Dakle, kako tvrde, opasnosti od poplava neće biti.
U SNS kažu da je netačno je da će stambeno-poslovni kompleks na području brodogradilišta i Kameničke ade zahvatati 165 hektara, kada ada zahvata 92 hektara. Planirani sadržaji neće prelaziti 5% ukupne površine.
„Kada već spominjemo brodogradilište, podsećamo da je upravo vlast Demokratske stranke u kojoj je Novaković bio visoko pozicioniran, prodalo ovaj kompleks mafijašima koji su ga u potpunosti uništili. Osnovni cilj Novakovića i družine bilo je taljenje sa mafijašima. Srećom, pa ih je poraz na izborima sprečio u nameri.  Ovde moramo i da citiramo naziv jednog od njihovih spontano osnovanih udruženja građana: „E, gari, neće moći“! Srećom, ovo preduzeće kasnije je otkupila kompanija „Galens“, koja planira gradnju objekata koji će biti reprezentativni, a ovaj deo priobalja posle više decenija dostupan građanima“, vele naprednjaci.
Tvrdnje da će zelena oaza razvojem priobalja biti uništena, kako kažu u SNS, takođe je izmišljotina iz kuhinje prevejanih kriminalaca poteklih iz Demokratske stranke.
U odnosu na Generalni urbanistički plan iz njihovog vremena, zelene površine biće povećane sa 23,65 na 55 hektara. Dakle, za 137%. Malo li je? Projekat razvoja priobalja podrazumeva da ono postane privlačno i pristupačno svim našim sugrađanima, ali i turistima. Prilikom realizacije projekta koristićemo iskustva Bratislave, Beča, Kopenhagena i Hamburga. Uostalom, da li se građani slažu sa Planom generalne priobalja na levoj obali Dunava, imaće da se izjasne i na javnoj raspravi koja će tek uslediti. Tek po završetku javne rasprave taj dokument naći će se na dvenom redu Skupštine Grada.  Za razliku od petooktobarskih hijena raspoređenih po kriznim štabovima, kod nas se sve radi transparentno i po Zakonu. S obzirom na to da je Novaković najavio da će fizički braniti obalu Dunava, Srpska napredna stranka poziva ga da nam odgovori da li će to učiniti iz Novog Sada ili Soluna“, navodi se u saopštenju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

Vojvodjanski

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

Vojvodjanski

Neke važne stvari



SportiCom

Vojvodjanski

SportiCom

Da pitamo

Vojvodjanski

Da pitamo

ZOOM

Vojvodjanski

ZOOM


Balkanorama

Vojvodjanski

Balkanorama
Budi human - Helena