Vojvodjanski
 

Kultura

Održana manifestacija „Susreti gajdaša“ u Kačarevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. avgust 2021. • 12:00 •

Održana manifestacija „Susreti gajdaša“ u Kačarevu

Manifestacija „Susreti gajdaša“ održana je po petnaesti put u Kačarevu. Organizator je Udruženje Makedonaca „Vardar“, uz podršku Nacionalnog saveta makedonske nacionalne zajednice u Republici Srbiji, Ministarstva kulture i informisanja i Grada Pančeva.

Kačarevo je i ove godine po tradiciji bilo mesto okupljanja najboljih gajdaša iz Srbije i Makedonije. Ovo je već 15. godina kako se održavaju i svake godine privlače sve više pažnje posetilaca. Zahvaljujući “Susretima gajdaša”, ovaj instrument će nastaviti da živi, kažu posetioci.

Na Susretima  gajdaša pod nazivom „Sličnosti i razlike“  u organizaciji Udruženja „Vardar“ iz Kačareva tradicionalno učestvuju izvođači iz naše zemlje i Makedonije.

Da sličnosti među ovim instrumentom postoje  svedoče nam  gajdaši, koji se svake godine predtavljaju  na ovoj manifestaciji i razmenjuju iskustva. Prema rečima učesnika, pravo  je bogatstvo u različitosti koja ih povezuje.

Osim gajdi, ove godine na manifestaciji posetioci su mogli da uživaju u zvucima frule, makedonske tambure, kavala, tapana i akapela izvođenje izvornih pesama. Manifestaciju su podržali Ministarstvo kulture i informisanja, Nacionalni savet makedonske nacionalne zajednice u Republici Srbiji i Grad Pančevo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena