instagram
 
instagram

Kultura

Narodno pozorište poklanja publici Koncert za zaljubljene

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 12. februar 2024. • 10:06 •

Narodno pozorište poklanja publici Koncert za zaljubljene

Na inicijativu upravnika Miloša Nikolića, a u znak zahvalnosti na podršci, Narodno pozorište Subotica i ove godine svojoj publici poklanja Koncert za zaljubljene, koji će biti održan 14. februara, od 19.30 na Sceni Jadran. Dušan Birač - vokal, Nina Birač - violinistkinja i Milena Milovanović - pijanistkinja, predstaviće se izabranim kompozicijama iz najpoznatijih svetskih filmskih ostvarenja i mjuzikala: Jadnici, Priča sa zapadne strane, Kosa, Mulen Ruž, Fantom iz opere, Čarobnjak iz Oza i drugih.  

„Koncert za zaljubljene poklonili smo publici i prošle godine i zbog izuzetnih reakcija nastojaćemo da ovo postane tradicionalan i dragocen koncept i način da se zahvalimo svima koji su uz nas. Melodije iz filmova i mjuzikala često su povezane sa posebnim trenucima i pričama. One nose dozu nostalgije i sećaju nas na važne životne trenutke, stvarajući jedinstveno iskustvo za sve nas. Umetnost je jedan od najdragocenijih poklona koji možete dati, a ovakva raznolikost  muzičkih žanrova pruža doživljaje koje će publika pamtiti“ - izjavio je upravnik pozorišta Miloš Nikolić, rekavši da će nas na ovo romantično putovanje povesti renomirani umetnici.

O umetnicima:

Dušan Birač završio je akademske i master studije violine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Irine Jašvili. 2011. godine osniva gudački kvartet „IL BELPAESE“ sa kojim nastupa u zemlji i inostranstvu. Pored profesionalnih angažmana violiniste, Dušan nastupa i kao vokalni solista - tenor, pa beležimo brojne koncerte među kojima su i nastupi u Srpskom narodnom pozorištu. Svoju vokalnu tehniku usavršava kod operskih pevačica Jelene Končar i Branislave Podrumac. Zaposlen je u orkestru Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Milena Milovanović je diplomirala klavir na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Rite Kinke, gde je završila i master studije klavira. Profesionalni rad započinje najpre u muzičkoj školi „Dr. Miloje Milojević“ u Kragujevcu kao profesor klavira i korepetitor. Danas, paralelno sa radom na Akademiji umetnosti, učestvuje i u projektima Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu kao korepetitor i izvođač u operi i drami, a ostvaruje i nastupe na koncertima u zemlji i inostranstvu.

Nina Birač je violinistkinja izražene muzičke harizme. Nakon završenih master studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, postaje član orkestra Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Godinama nastupa u mnogim muzičkim sastavima.

Neka vas ovi umetnici, Koncertom za zaljubljene, povedu na emocionalno putovanje kroz najlepše kompozicije koje su obeležile veliko platno i pozorišne scene. Ulaznice za koncert su besplatne i možete ih rezervisati i podići na biletarnici Scene Jadran od 10 do 13 časova i od 18 do 19.30. Za informacije pozovite 557-436.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena