instagram
 
instagram

Kultura

Nove glumačke snage u Narodnom pozorištu

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 17. januar 2024. • 09:59 •

Nove glumačke snage u Narodnom pozorištu

Ključni trenuci u jednom teatru jesu oni kada ansambl osnaže mlade glumačke snage. Upravo se to dogodilo Narodnom pozorištu u Subotici koje je promovisalo četvoro novih glumaca, dvoje u Drami na mađarskom i dvoje u Drami na srpskom jeziku. Blanka Horvat, Armin Ric, Monja Vuksanović Medaković i Miloš Macura, dobili su priliku da pokažu svoj talenat i donesu novu energiju na scenu Jadran. Uz nove glumce, deo kolektiva Narodnog pozorišta kao umetnički direktor Drame na mađarskom jeziku postao je i Valentin Vencel, pozorišni stvaralac sa decenijskim iskustvom i brojnim nagradama iza sebe. Upravnik pozorišta Miloš Nikolić, poželeo je dobrodošlicu novim kolegama i nagovestio veoma ambiciozne planove koje će teatar i ostvariti u ovoj godini.

„Dolazak ovih mladih, talentovanih umetnika nije samo proširenje ansambla, već je deo dugoročne strategije koja podrazumeva osnaživanje umetničkog uticaja pozorišta. Narodno pozorište Subotica, potvrdilo je svoju posvećenost stvaranju vrhunske umetnosti, a usavršavanje novih generacija umetnika kao i negovanje onih koji su se već dokazali na našoj sceni, doprineće jedinstvenom, svežem iskustvu, kako za sve nas u pozorištu, tako  i za publiku. Naši planovi ne odnose se samo na dramu, pa tako u programu imamo i koncerte Simfonijskog orkestra i balet. Na taj način formiramo sveobuhvatan kulturni prostor koji će zadovoljiti različite umetničke kriterijume" - naglasio je Nikolić.

Upravnik Narodnog pozorišta, Miloš Nikolić, izrazio je zahvalnost Sekretarijatu za kulturu i informisanje i gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću, na bezrezervnoj podršci i poverenju u ostvarivanju umetničkih ambicija teatra. „Ova podrška je ključna za očuvanje i jačanje kulturnog identiteta zajednice, čime se teatar postavlja kao značajan deo bogate kulturne baštine Subotice, a most između kulture i zajednice obećava, ne samo umetnički rast teatra, već i prosperitet celokupne kulturne scene grada Subotice“- završio je Nikolić.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena