instagram
 
instagram

Kultura

U novu sezonu sa lepim vestima

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 16. septembar 2022. • 10:49 •

U novu sezonu sa lepim vestima

Nova sezona u Narodnom pozorištu u Subotici je počela lepim vestima. Zahvaljujući Pokrajinskoj vladi, obezbeđeno  je 274 miliona dinara za završetak 8-2 faze izgradnje zgrade pozorišta, a ansambl je podmlađen dvema glumicama, Nikolinom Vujević i Sofijom Mijatović, koje su nove članice ansambla Drame na srpskom jeziku.

Sofija Mijatović je osnovne studije glume završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Ljuboslava Majere, a na master studijama mentor joj je bio Boris Liješević. Iza sebe već ima veliki broj ostvarenih uloga u pozorištu, na filmu i televiziji, kao i značajne nagrade.  I Nikolina Vujević je završila studije glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Nikite Milivojevića. Dokazala se ulogama u pozorištu, na filmu i televiziji, a za svoju autorsku monodramu „Nina”, više puta je nagrađivana na festivalima.

Njih dve sa ostalim članovima ansambla već vredno rade na predstavi  „Najnormalniji čovek na svetu”, u režiji mlade rediteljke, naše sugrađanke Milje Mazarak, a koja će biti premijerno izvedena 14. oktobra.  

Osim toga, na mesto direktorke Drame na spskom jeziku je stupila dugogodišnja članica ove kuće, glumica Jelena Mihajlović, dobro poznata subotičkoj publici. Osim na sceni, ona će stajati uz ansambl kojem predstoje  ambiciozno planirani  i izazovni projekti u ovoj sezoni.

Poželevši dobrodošlicu novim koleginicama, direktor Narodnog pozorišta Miloš Nikolić je rekao:

„Na nama je velika odgovornost, težimo da napredujemo, da usavršavamo svoj rad, ali i da negujemo nove generacije glumaca koji će uz svoje iskusne kolege, zajednički doprineti razvoju pozorišne umetnosti i dovesti je na neki viši nivo. Zato smo primili najbolje”.

Dok u Drami na srpskom jeziku uveliko traju probe za najnoviju premijeru, Drama na mađarskom jeziku najavljuje prvu probu komedije Morica Žigmonda „Ne mogu da živim bez muzike”.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena