instagram
 
instagram

Hronika

Zbog vršnjačkog nasilja trinaestogodišnjaku odstranjena slezina

RTV Subotica • Marijana Vojnić Rogić • 22. novembar 2022. • 13:37 •

Zbog vršnjačkog nasilja trinaestogodišnjaku odstranjena slezina

Učenik osmog razreda Osnovne škole „Sonja Marinković“ N.K. juče je, nakon što ga je fizički napao drugi dečak,  završio u bolnici gde je hitno operisan zbog nagnječenja slezine.  Dečaku je zbog težine povrede odstranjena slezina, on je stabilno i nalazi se na Odeljenju reanaimacije Opšte bolncie Subotica. Slučaj je prijavljen policiji, a kako su nam rekli u školi u toku je postupanje po protokolu za ovakve situacije.

Da je njegov sin, inače učenik osmog razeda škole „Sonja Marinković“, juče napadnut s leđa nakon čega je pao i zadobio ozbiljne povrede, Dejan Kolar saznao je tako što su ga pozvali iz škole da hitno dođe jer se dete žali na bol u predelu rebara. Kako se sve tačno odigralo, ocu je bilo jasno nakon što je pogledao snimak sigurnosne kamere na kom se vidi kako njegovog sina vrlo perfidno napada učenik iz drugog razreda, inače fizički mnogo jači od njega.

Dejan je odmah hteo da pozove policiju, ali kako kaže u školi su mu rekli da to „tako ne ide“. Nakon toga vozi sina na hitan prijem, jer lekarsku pomoć škola nije pozvala,  gde mu je nakon detaljnih pregleda ustanovljeno nagnječenje slezine, odnosno krvarenje u stomak.

Po rečima oca, ovo je samo kulminacija dugogodišnjeg nasilja, što verbalnog, što fizičkog, koje njegov sin trpi od prvog razreda, a koje je, kako tvrdi, godinama ignorisano u toj školi.

Dejan Kolar je danas dao izjavu policiji o incidentu i kako kaže, njegovu decu ta škola „više neće videti“, jer planira da prepiše i sina i ćerku, koja inače pohađa peti razred, u neku drugu školu. Najavljuje i tužbu protiv svih vinovnika, njihovih roditelja i same škole. S druge strane, direktor OŠ „Sonja Marinković“ Pajica Bašić  nam je u kratkom telefonskom razgovoru potvrdio da škola poseduje snimak na kom je zabeležen incident, kao i da sada postupaju po protokolu – pozivaju se roditelji sa decom da daju izjave i trenutno zaseda Tim za borbu protiv nasilja u školi. Bašić nam je rekao i da je jedini slučaj vršnjačkog nasilja sa N.K. bio prijavljen u petom razredu kada mu je drugo dete slomilo naočare i da je taj slučaj rešen uz angažovanje svih roditelja.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena