Yunet
 

Sport

Rukometni klub “Sombor” želi povratak u drugoligaški rang

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 20. april 2022. • 00:00 •

Rukometni klub “Sombor” želi povratak u drugoligaški rang

Rukometni klub “Sombor” je trenutno najmlađa sportska ekipa u takmičenju Treće lige Vojvodina. Ekipu čine uglavnom mladići od 15 – 16 godina koji imaju veliku želju da se sledeće godine takmiče u višem rangu takmičenja, pored “Graničara” iz Gakova i “Dalmatinca” iz Riđice.

Rukovodstvo ekipe je u zimskoj pauzi, povuklo neke poteze, pojačalo trenerski kadar i mora se reći sa velikim ambicijama krenulo u drugi deo takmičenja.

„Razlika između prošlog puta kada smo se sreli jeste da su tada u Somboru bila dva kluba rukometna mi i “Somborelektro”. Kao što znamo “Somborelektro” se ugasio malo smo se spojili i krenuli praktično od nule. Ovo je sada jedna mlada i veoma perspektivna ekipa, koja je krenula od Treće lige i evo nalazi se trenutno na prvom mestu sa velikim ambicijama. Imamo velike rivale ali optimisti smo jer radimo jako dobro. Tu ističem naravno i našeg trenera golmana, poznato rukometno ime na ovim prostorima Željka Hornjaka, koji je trenutno na pripremama reprezentacije pa sada nije tu. Njegov doprinos radu sa ovim dečacima, ne samo golmanima, je od velikog značaja“, ističe Darko Bošković, trener.

Da se stvarno ovde radi veoma ozbiljno i razmišlja o budućnosti govori I čenjinica da je odnedavno u klubu i mladi trener koji je ovde angažovan u programu Sportskog savez Sombor radi daljeg usavršavanja trenerskog posla u vezi rada sa najmlađim kategorijama

„U programu sam Sportskog saveza za rad i usavršavanje mladih trenera u radu sa kategorija dečaka do 15 godina. Sledi mi jedan period rada ovde i veoma sam zadovoljan. Igrao sam kao rukometaš nekada ovde i veoma mi je drago što ovde sada vidim ove momke koji žele da rade i treniraju. A biću neskroman ali moram da kažem i mogu da kažem da je ovo jedna od najtalentovanijih generacija rukometaša poslednjih godina. U njihovim godinama sam sa klubom obišao mnoga mesta, odigrao mnogo utakmica i želiim da im pomognem da i oni tako nešto dožive. Borimo se za ulazak u Drugu ligu, imamo još 4 susreta i svi ćemo dati sve da prođemo jer Sombor i ova hala zaslužuju rukometnog drugoligaša. Biće teško ali verujemo u sebe“, rekao je Miloš Cvetković.

Na treningu smo se uverili da se ovde radi punom parom ne samo sa takmičarskom ekipom nego i sa najmlađim kadrom.

„Oformili smo jedan novi podmaladak, imamo veliku grupu dečaka od 7 do 10 godina, radimo sa njima i želimo ih još više i više na treninzima pa pozivamo sve koji su zainteresovani da dođu na naše treninge. Želimo dobre temelje, a oni nam to upravo pružaju“, zaključuje Darko Bošković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena