Yunet
 

Zdravlje

Danijela, Elena i Nevena pokazale izuzetno znanje u gradskom kvizu ,,Šta znaš o zdravlju”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 10. april 2024. •

Danijela, Elena i Nevena pokazale izuzetno znanje u gradskom kvizu ,,Šta znaš o zdravlju”

U organizaciji Crvenog krsta Kikinda, održan je još jedan u nizu edukativnih događaja koji za cilj ima promovisanje zdravih životnih navika među mladima. Kviz ,,Šta znaš o zdravlju?” okupio je 23 učesnika, koji su kroz zanimljiva ali i poučna pitanja imali priliku da pokažu svoje znanje o zdravlju. Među njima su bile i Milica Kugli, učenica prvog razreda Srednje stručne škole ,,Miloš Crnjanski” kao i Sara Bodo, učenica sedmog razreda OŠ ,,Sveti Sava”.

-„ Radimo rast i razvoj adolescenata, zdravlje, neke promene u pubertetu…Nadam se da ću ostvariti neki plasman, trudila sam se, učila, a zahvalila bih se i nastavnici istorije koja nas je podržavala u tome,” otkrila nam je Sara.

Doktorka Ivana Savković pedijatar-neonatolog i ove godine našla se u stručnom žiriju koji je ocenjivao znanje učesnika.

-„ Deca koja dolaze ovde jesu informisana i zainteresovana za svoje zdravlje, zdravlje svojih vršnjaka, ekologiju, imaju veliki potencijal, bez obzira na rezultat koji pokažu,” dodala je dr Savković.

A da je zaista tako, odnosno da naši mladi sugrađani jesu potencijal potvrda je da su plasman na Pokrajinsku smotru koja će se održati sutra u Novom Sadu izborili Danijela Golić Elena Litričin iz OŠ ,,Đura Jakšić” kao i Nevena Vulović iz Srednje stručne škole ,,Miloš Crnjanski”.

-„ Gradski kviz „Šta znaš o zdravlju” namenjen je našim osnovcima i srednjoškolcima i ove godine, sam slogan kampanje je „Moje zdravlje, moje pravo” koji ukazuje na to da svaki čovek ima pravo na zdravstvenu zaštitu, da se leči i zdravo živi…ukazuje na jedan univerzalan pristup zdravstvenoj zaštiti,” predočila je Danijela Bjeljac sekretarka Crvenog krsta Kikinda.

Prvo mesto u kategoriji podmlatka dele Danijela Golić i Elena Litričin iz OŠ „Đura Jakšić”, na drugom mestu je Maša Drvenjak iz OŠ „Milivoj Omorac” dok je na trećem u ovom kategoriji Andrea Ćosić iz OŠ „Žarko Zrenjanin”. U kategoriji omladine prvo mesto osvojila je Nevena Vulović iz SSŠ „Miloš Crnjanski”, na drugom je Aleksej Zubanov iz Gimnazije „Dušan Vasiljev” dok je na trećem Bogdan Ranđelović iz SSŠ „Miloš Crnjanski”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena