Yunet
 

Turizam

Sportski centar ,,Jezero” se uveliko priprema za novu letnju sezonu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 11. april 2024. •

Sportski centar ,,Jezero” se uveliko priprema za novu letnju sezonu

U sklopu priprema za nadolazeću letnju sezonu, Sportski centar „Jezero” marljivo radi na dovođenju svojih kapaciteta u optimalno stanje, kako bi ljubiteljima vodenih sportova i rekreacije pružili nezaboravno iskustvo. Očekuje se da sezona na bazenima zvanično započne sredinom juna, a rukovodstvo sportskog centra već je uspostavilo planove i ambicije koje su u tesnoj vezi sa javnim pozivima i konkursima na nivou Pokrajine i Republike kako bi se na taj način obezbedila dodatna sredstva za unapređenje infrastrukture i usluga.

-„ Ove godine smo odlučili još ranije, nego što je to uobičajeno da krenemo sa pripremama za letnju sezonu i faktički kada bi vreme dozvolilo da sutra počne letnja sezona mi bi bili spremni. Bazenska postrojenja u Kikindi i Banatskom Velikom Selu veoma su zastarela, tu je potrebna faktički potpuna rekonstrukcija, ali mi u skladu sa svojim snagama uvek radimo na tome da letnja sezona bude održana bez ikakvih problema. Tako će sigurno biti i ove godine,” izjavio je Dejan Pudar, direktor SC „Jezero”.

Kada je reč o letnjoj sezoni radi se na reparaciji postrojenja kako u Kikindi, tako i na bazenima u Banatskom Velikom Selu.

-„ Ono što se u SC „Jezero” poslednje tri, četiri godine radi gde smo stavili akcenat, to je na uštedi energenata, a dalji planovi i ambiicje usko su vezani sa projektima Pokrajine i Republike, nadamo se da će prepoznati naše potrebe – tu je akcenat stavljen na protivklizne pločice u bazenu i dvoranske svlačionice,” dodaje Pudar ujedno ističući da je jedan od fokusa SC „Jezero” za predstojeću letnju sezonu prevashodno usmeren ka osobama sa invalidetom.

-„ Potrebno je da osobe koje smatraju da ispunjavaju te kriterijume donesu dokumentaciju koja potvrđuje neki stepen invaliditeta u našu Upravu gde se po dobijanju potvrde na recepciji ostvaruje besplatan ulazak. Ono što će sigurno obradovati naše sugrađane, gde smo zaista, ja to volim da naglasim osluškivali potrebe i ono što naši sugrađani traže jeste ta letnja sezonska kartica. Prodaja za ovu sezonu počeće 1. juna i ono što je novitet, važiće do juna naredne godine – to znači da onaj ko kupi karticu za leto, ako mu ostane neki broj ulazaka nakon leta, moći će te ulaske da iskoristi na zatvorene bazene faktički do sledećeg juna,” predočio je Pudar.

Prema svim parametrima, prošla letnja sezona na bazenima u Kikindi i Banatskom Velikom Selu bila je rekordna, sa više od 35.000 kupača a sve su veći nagoveštaji da će tako biti i ovog leta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena