Yunet
 

Sport

Rukometaši „Kikinde Grindex” u plej-ofu sa velikim ambicijama

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 9. april 2024. •

Rukometaši „Kikinde Grindex” u plej-ofu sa velikim ambicijama

Osvajanjem drugog mesta Super B lige, ,,Grindeksovci”, kako ih od milja zovu navijači i ljubitelji rukometa, sada se suočavaju sa izazovom koji je sve samo ne lak. Pred njima su odlučujuće utakmice u plej-ofu koje će testirati njihovu snagu, volju i timski duh. Uprkos težini zadatka koji je pred njima, atmosfera u klubu je optimistična. Igrači i stručni štab dele zajedničko uverenje da je sve moguće, a da se najbolje od njih tek očekuje.

-„ Što smo se igrali, igrali smo se. Sve ovo što smo uradili, što smo drugi na kraju, to sve pada u vodu, počinje polufinale…imamo tu sreću što imamo prednost domaćeg terena u polufinalu. U nedelju od 18 h igramo protiv „Crvenke” prvi meč. Da ne govorim koliko je nama bitna ta pobeda, koliko nam znači publika koja će doći, evo i ovom prilikom ih pozivam, jer mnogo je lakše kada se povede 1:0, rasterećenije se igra,” priča nam kapiten „Kikinde Grindex” Milan Lisica.

-„ Moja očekivanja su da ćemo da dobijemo tu utakmicu – prva je najznačajnija ustvari, jer imamo prednost domaćeg terena a što je i rekao kapiten, ako se pobedi prva, lakše se diše kasnije,” nadovezao se pivot Luka Panić.

-„ Mi smo jedan deo sezone završili, na drugoj poziciji pred plej off…počinje novo takmičenje, a svi ovi rezultati se brišu i piše se samo ono što nas od nedelje očekuje. Puno smo pričali, tokom svih ovih dana i zadnjih meseci, vezan za sam sistem plej offa a nijanse će odlučivati o pobednicima. Rekao sam im: „Ljudi, može neko da bude bolji od nas, ali ne može da se više bori od nas.” Mislim da smo ravnopravni svakome ali želim da se naša ekipa najviše bori i najviše želi da uđe u Super ligu. Želimo da pokažemo da smo neosvojiva tvrđava za sve ekipe a da svi koji žele da pobede, omraju da shvate da moraju da budu bolji od nas 300 posto, a mislim da niko od nas ne može da bude bolji 300 posto,” istakao je sportski direktor MRK „Kikinde Grindex” Vojislav Bulatović.

Podršku plavima pružili su Dragan Pecarski, član Gradskog veća za sport i omladinu kao i gradonačelnik Nikola Lukač.

-„ Igračima koji brane boje kluba ali i sa ponosom reprezentuju grad Kikindu želimo da pružimo podršku ali i da znaju da svaki Kikinđanin jeste ponosan na njih,” predočio je Lukač.

Sa svim očima uprtim u njih, ,,Kikinda Grindex” je spremna da se uhrabro hvati u koštac sa izazovima koji dolaze i da, nadamo se, svojoj priči dodaju još jedno slavno poglavlje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena