Yunet
 

Sport

Železničari započeli sa pripremama za nastavak takmičenja u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi istok

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 3. februar 2024. •

Železničari započeli sa pripremama za nastavak takmičenja u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi istok

Fudbalski klub ŽAK, poznat po svom neumornom duhu i ljubavi prema igri, započeo je sa pripremama za nastavak takmičenja u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi istok. Nakon perioda koji za žute mrave nije bio nimalo lak, s obzirom na izazove poput nedostatka igračkog i upravnog kadra, tim sa Vašarišta ne posustaje. Optimizam i vera u bolje sutra su ono što ih pokreće.

-„ Pre tačno nedelju dana smo započeli sa pripremama, posle dužeg vremena, bila je duga pauza, a i turbulentno vreme je iza nas. U ovom prelaznom roku, napustilo nas je gotovo 14 igrača, na kraju i predsednik kluba, tako da, bukvalno sve iz korena, krenuli smo od nule. Bilo je pod znakom pitanja da li ćemo se uopšte takmičiti i na koji način. Ima dosta ljudi u upravi koji vole ovaj klub koji je iz grada i koji ima tradiciju i dugo godina igra u ovom rangu takmičenja,” rekao je šef stručnog štaba FK Žak Jovica Lakić.

Od starosedeoca je ostao Veljko Lakić, Vladimir Baba, Ivan Hodik a novi kapiten je dugogodišnji igrač ŽAK-a Nikola Utržen.

-„ Ambicije ekipe i kluba su da se ostane u ovom rangu takmičenja. Ekipa se dosta promenila, gotovo cela, probaćemo da se uigramo što bolje pred početak prvenstva“, rekao je Utržen za TV Kikinda.

Prvu prijateljsku utakmicu Železničari će odigrati sutra sa Vojvodinom iz Novog Miloševa, a nakon te ih očekuje Kup sa njihovim gradskim rivalima, ekipom OFK Kikinde.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena