Yunet
 

Sport

Svetosavski turnir okupio oko 700 osnovaca iz gradskih i seoskih škola

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 25. januar 2024. •

Svetosavski turnir okupio oko 700 osnovaca iz gradskih i seoskih škola

Povodom proslave Dana škole i školskog praznika, Osnovna škola “Sveti Sava” je danas organizovala “Svetosavski turnir” u sportskoj hali SC „Jezero”. Ovaj sportski događaj privukao je više od 700 đaka iz gradskih i seoskih škola koji su se takmičili u igrama poput između dve vatre i rukometa.

-„ Igramo turnir između dve vatre i stvarno ne znamo ko je bolji“, rekao nam je jedan od učesnika turnira.

Manifestaciju je prepoznao i podržao Rukometni savez Vojvodine koji je đacima Osnovne škole Sveti Sava namenio dvadesetak lopti.

-„ Rukometni savez Vojvodine iz Kikinde uvek nosi neka lepa iskustva, organizovali smo ovde završnicu finala Kupa Vojvode, gde je bilo savršeno, a svaka manifestacija podržana je od strane grada”, istakao je Rajko Prodanović, generalni sekretar Rukometnog saveza Vojvodine.

Ovo sportsko nadmetanje samo je jedna u nizu aktivnosti koja se održava u OŠ Sveti Sava povodom njihovog dana.

-„ Mi smo već organizovali različite turnire u tabliću, u šahu, likovne konkurse….tako da što se ove aktivnosti tiče jeste jedna od većih, ovo je peti put da se organizuje ovaj Svetosavski turnir“, dodala je Gordana Rackov, direktorka OŠ „Sveti Sava”.

Čestitke povodom nastupajućeg Dana škole stigle su i od čelnika Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Nikolom Lukačem koji je i prisustvovao ovom turniru.

-„ Voleo bih da ovo postane jedna ozbiljna tradicija, da se deca pre svega druže i igraju sporta“, preodčio je prvi čovek grada. Na centralnoj priredbi u nedelju u Narodnom pozorištu uz prigodan program biće dodeljene plakete „Sveti Sava“ najboljim osmacima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena