Yunet
 

Sport

143 stonotenisera učestvuje na trećem Međunarodnom turniru „Zavišić – Vadleve”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 13. januar 2024. •

143 stonotenisera učestvuje na trećem Međunarodnom turniru „Zavišić – Vadleve”

U čast istaknutih sportskih radnika koji su nas napustili pre tri godine u Hali Jezero održan je treći Memorijalni stonoteniski turnir “Zavišić – Vadleve” koji je na jednom mestu okupio 143 takmičara iz Mađarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Srbije uzrasta od 9 do 19 godina.

-„ Stoni tenis je veoma dinamičan sport i veoma mi se svideo, moj tata ga je dugo trenirao i zbog toga sam počela da ga teniram i ja“, otkrila nam je Nikolina Gavrić iz STK „Novi Sad”.

Treći Memorijal ujedno je i lepa priprema za Kikinđane pred početak nove prolećne sezone.

-„ Pre ovog turnira smo imali petodnevne pripreme , gde je bilo 24 dece, pet dana su se spremali , tako da je to sve u cilju napretka dece i stonog tenisa“, dodao je Nenad Đukić potpredsednik STK „Galadska”.

-„ Organizacija ovakvih turnira nije ni malo jednostavna – mora da postoji infrastruktura i podrška naravno lokalne samouprave i ljudi koji će uspeti da iznesu celokupnu organizaciju turnira“, nadovezao se Milan Stanić predsednik Stonoteniskog saveza Vojvodine.

Uz Stonoteniski savez Vojvodine, stonoteniseri Kikinde mogu uvek da računaju i na podršku lokalne samouprave, naglasio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač koji je i otvorio turnir.

-„ Siguran sam da će u STK „Galadska” koji je iznedrio šampione i u narednom periodu trenirati još više mladih“, istakao je Lukač.

Jedno je sigurno – treći Memorijalni stonoteniski turnir „Zavišić – Vadleve” nije samo bio sportski događaj, već i emotivan podsetnik na nasleđe i doprinos preminulih sportskih velikana koji je na taj način uspeo da prenese duh zajedništva i poštovanja prema onima koji su ostavili neizbrisiv pečat u svetu sporta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena