Yunet
 

Kultura

„Noć Muzeja” – Razlog više da posetite Narodni muzej ovog vikenda

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 14. maj 2024. •

„Noć Muzeja” – Razlog više da posetite Narodni muzej ovog vikenda

Vikend koji je pred nama upotpuniće manifestacija „Noć Muzeja” koja je Kikinđanima jedna od omiljenih. Svake godine ovaj kulturni događaj poseti više stotina sugrađana, ali i turista.

U subotu, 18. maja, biće održana manifestacija „Noć Muzeja” koja je sugrađanima jedna od omiljenih. Kao i prethodnih godina, posetioci će imati priliku da uživaju u raznim aktivnostima i radonicama. Ovogodišnja „Noć muzeja” posvećena je izložbama, a kako zabave ne bi manjkalo pripremljen je vodič koji će svaki posetilac dobiti pri ulasku u Muzej.

-Kroz ovu „Noć Muzeja” publika će moći da vidi izložbu koju već imamo otvorenu u Galeriji „Nova” u Muzeju, a posebno smo pripremili izložbu „Više od slike” koja koristi dela iz likovne zbirke Narodnog Muzeja. Želimo da usmerimo publiko ka tome da prilikom bilo kakvog posmatranja likovnih dela i primenjene umetnosti koriste svoja čula i različitu imaginaciju. U svečanoj sali Muzeja, za ljubitelje muzike biće organizovan Promenadni koncert, kao i likovna radionica namenjena svim likovnim radionicama, istakla je Lidija Milašinović direktorica Narodnog muzeja Kikinda.

Ovogodišnju „Noć Muzeja” svojim učešćem upotpuniće sedam kikindskih umetnika koji će služeći se različitim tehnikama i metodama slikati u dvorištu Kurije. Manifestacija će početi u 18 sati i trajaće do ponoći, a ulaz je besplatan.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena