Yunet
 

Kultura

Predstava “Savršen partner” razotkriva mitove o savršenoj ljubavi: premijera je u petak u Narodnom pozorištu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 13. maj 2024. •

Predstava “Savršen partner” razotkriva mitove o savršenoj ljubavi: premijera je u petak u Narodnom pozorištu

Predstava “Savršen partner” koja će premijerno biti izvedena na maloj sceni Narodnog pozorišta u petak, 17. maja od 20 sati je intrigantna priča o izazovima savremene ljubavi i potrage za idealnim životnim saputnikom. Centralni lik teksta koji potpisuje dramski pisac Miro Gavran je uspešna žena koja se na neobičan način upušta u potragu za savršenim partnerom, postavljajući visoke standarde i očekivanja koja teško da iko može ispuniti. 344. premijera kikindskog teatra istražuje dinamiku odnosa, ljubavi, kompromisa i realnosti koje su često maskirane idealizovanim predstavama o savršenom partneru.

– „Dakle priča je odabrana iz razloga što svi na neki način osećamo da je komad aktuelan, da govori o našim životima i predstava obrađuje potrebu jedinke za savršenstvom kao što i kaže sam komad. Tražeći tu svoju idealnu polovinu, čivek se nalazi u raznim situacijama a sama priča trebalo bi da donese svest da je čovek ipak, preko puta tebe nezamenljiv faktor, stvar u svakom pogledu a videće svi o čemu se radi u ovom komadu. Jedna ženska osoba uspešna traži savršenog partnera na čudan način i pokušava da u stvari nađe kompenzaciju za tog svog momka tražeći od njega savršenstvo koje ne može da dobije,” rekao je Đorđe Marković, umetnički direktor Narodnog pozorišta.

Režiju komada potpisuje Tijana Vasić, a u predstavi uloge tumače Marina Vodeničar, Vladimir Maksimović i Mina Stojković.

– „ U ovom projektu kao saradnice u autorskom timu učestvovale su Mina Miladinović kao kostimograf i scenograf, Ana Krstajić kao kompozitor, Đorđe Marković nam je bio lektor i gosta pomoćnika u pokretu, Anđelka Beroša. Pri izboru teksta odabir je bio da to bude duhovit tekst koji će Kikinđane razgaliti. To je tekst o potrebi za ljubavlju i pripadanjem sa pitanjem ko je taj savršen partner koji može da odgovori na sve zahteve jedne moderne uspešne žene,” dodala je Vasić.

– „ Pozivam publiku na našu 344. premijeru koja je praizvedba u Srbiji. Igram glavnu ulogu devojke Tine, koja zbog načina života, modernog odbacuje svog momka, i zbog usamljenosti ona naručuje robota i kao što Tijana reče dešava se ono pazi šta želiš, možda ti se ostvari gde dolazi do niza komičnih situacija i raskoraka gde glavna junakinja upoznaje i sebe,” istakla je Marina Vodeničar, glumica.

– „Izazov je bio veliki ali je bilo veće zadoovljstvo jer sam imao divnu ekipu koja je radila na svojim ali i pomagala meni da taj robot bude što više robot, nadam se da sam uspeo u tome, a ko će se Tina izboriti sa tim pozivamvas da dođete da vidite,” priča nam glumac Vladimir Maksimović.

Karte za premijeru su rasprodate:

– „ Pozvala bih publiku da dva naredna petka od premijere posete prvu i drugu reprizu 24. i 31. maja. Zbog ograničenog broja mesta jer se predstava igra na maloj sceni iskoristila bih priliku d aim kažem da ih rezervišu putem telefona i budu sigurni da će pogledati jednu lepu i interesantnu predstavu,” poručila je direktorica Narodnog pozorišta Kikinda Milena Živkov. Rezervacije su putem telefona 422-638.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena