Yunet
 

Kultura

KUD „Marija Bursać” 75 godina ponos je Banatskog Velikog Sela

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 13. maj 2024. •

KUD „Marija Bursać” 75 godina ponos je Banatskog Velikog Sela

Mnogobrojni članovi Kulturno-umetničkog društva „Marija Bursać” iz Banatskog Velikog Sela rođendanskim koncertom obeležili su 75 godina rada i postojanja.

Rođendanskim koncertom Kulturno-umetničko društvo „Marija Bursać” obeležilo je 75 godina postojanja. Nastupile su sve sekcije društva, a igrom i pesmom pokazali su koliko je čuvanje tradicije značajno. Kulturno-umetničko društvo „Marija Bursać” broji mnogo mladih članova, ima ukupno sedam sekcija, igračkih ansambala i muških i ženskih pevačkih grupa.

-Danas je rođendan KUD-a, 75 godina postojanja društva. Rekao bih da imamo 28 godina aktivnog rada, od ’96. godine aktivno radimo. Godišnje u našem selu bude otprilike 5 koncerata koje mi priredimo našim meštanima, a često smo na turnejama, putovanjima, koncertima što igrački što pevački, istakao je Predrag Santrač predsednik KUD-a „Marija Bursać”.

-Moram da kažem da smo ponosni na KUD i ne postoji nijedna kuća u Banatskom Velikom Selu, a da nije dala jednog člana porodice kao učesnika KUD-a „Marija Bursać”. Oni neguju našu tradiciju i korene, privukli su mnogo dece i mladih. Onaj ko se ne bavi fudbalom, taj je član ovog društva, zaključila je Mira Pećanac predsednica Saveta Mesne zajednice Banatsko Veliko Selo.

Koncertu je prisustvovao i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

-Puna sala Doma kulture dokaz je da Mesna zajednica, ali i grad Kikinda treba da ulažu u mlade i Kulturno-umetnička društva. Nastavićemo da ulažemo u sva sela i društva, moramo da imamo ovakva mesta za okupljanje, jer ovde su deca, mladi i stariji. Siguran sam da ćemo zajednički mnogo toga uraditi, a ja ovom prilikom želim da im čestitam 75. rođendan, rekao je Nikola Lukač gradonačelnik Kikinde.

Gosti koncerta bili su članovi Kulturno-umetničkog društva „Sveti Sava” iz Kaća, a Banatsko Veliko Selo veoma je ponosno na svoj KUD koji predstavlja najlepšu sliku ovog mesta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena