Yunet
 

Kultura

Glumci iz Sajana ponovo u KUD-u „Eđšeg”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 13. april 2024. •

Glumci iz Sajana ponovo u KUD-u „Eđšeg”

Od petog aprila u Kulturno-umetničkom društvu „Eđšeg” traje dvadeset i osma Smotra amaterskog pozorišta Vojvođanskih mađara. Nakon pet godina, glumci iz Sajana kikindskoj publici predstavili su se predstavom „Alkohol ubija” na svom maternjem, mađarskom jeziku.

Kulturno-umetničko društvo „Eđšeg” domaćin je dvadeset osme Smotre amaterskog pozorišta Vojvođanskih mađara, a Kikinđani su imali priliku da vide mnogobrojne glumačke sastave iz cele Vojvodine. Glumci iz Sajana na svom maternjem jeziku predstavili su Kikindi komad pod nazivom „Alkohol ubija”.

-Volim ovo što radim, igrao sam glavnu ulogu u ovoj predstavi. Glumom sam počeo da se bavim još u osnovnoj školi. Odabrao sam ovaj poziv jer mi se oduvek dopadao, rekao je glumac Aleksandar Lipenski.

-Probe su trajale skoro šest meseci. Najviše pažnje obraćali smo jedni na druge i na izvedbu predstave, jer je u potpunosti drugačija perspektiva iz publike nego nama sa bine, dodao je glumac Erik Koso.

-Gledaoci vole komedije. Kod nas u Sajanu se one stalno igraju jer oni koji dolaze da nas gledaju dolaze da se opuste, a ne rastuže, mi drame ne volimo, zaključila je Šara Benjocki predsednica UG Adi Endre Sajan.

Smotra će biti završena sutra, 14. aprila. Predstae su igrane pod nadzorom tročlanog žirija, a poslednjeg dana manifestacije biće uručene nagrade za najbolju tradicionalnu ili alternativnu predstavu i najbolju mušku i žensku ulogu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena