Yunet
 

Društvo

Novi uspesi članova Regionalnog centra za talente „Dušan Vasiljev”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 3. jun 2024. •

Novi uspesi članova Regionalnog centra za talente „Dušan Vasiljev”

Trinaestoro članova Regionalnog centra za talente „Dušan Vasiljev” u Kikindi ostvarilo je zavidne rezultate na takmičenjima iz različitih oblasti na Državnom takmičenju za talente. Za učenike završnih razreda srednjih škola, dobijene nagrade od velikog su značaja jer im omogućavaju upis na željene fakultete, bez polaganja prijemnih ispita.

-Zanima me psihologija još od osnovne škole, a kada sam je u srednjoj dobila kao predmet svidela mi se još više i potom sam postala član Centra. Gledala sam kako starije devojke učestvuju na takmičenjima, a onda sam i ja počela da se takmičim istakla je Ana Stojković, učenica Gimnazije „Dušan Vasiljev” u Kikindi.

-Prethodne godine nisam imao nekog uspeha, ali sam stekao značajno iskustvo, a sada sam to mogao da primenim pa sam zavredio važne nagrade.Volim istoriju, a Centar mi pruža više mogućnosti kada je u pitanju istraživanje nego sama škola, na primer, dolazak u Arhiv, zaključio je Bogdan Zavišin, učenik Gimnazije „Dušan Vasiljev” u Kikindi.

-Došli smo do rezultata koji nismo mogli ni da očekujemo, od dvadeset i jedne nagrade desetak ih je dodeljeno za plasman. Govorimo o srednjoškolcima, koji pohađaju treći i četvrti razred srednje škole, a ovom nagradom neće polagati prijemne ispite na fakultetima. Državno takmičenje talenata je takmičenje u organiazciji Ministarstva prosvete već šezdeset i šest godina, a diplome deci potpisuje ministar prosvete, dodao je Srđan Srdić rukovodilac RCT „Dušan Vasiljev” Kikinda.

Regionalni centar za talente „Dušan Vasiljev” u Kikindi ima najbolje uslove za rad u Srbiji, a velika dostignuća i rezultati najbolje govore tome u prilog.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena