Yunet
 

Društvo

U OŠ „Sveti Sava” završena sanacija toaleta na tri nivoa, investicija vredna 13 miliona dinara

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 9. maj 2024. •

U OŠ „Sveti Sava” završena sanacija toaleta na tri nivoa, investicija vredna 13 miliona dinara

Uređenje obrazovnih ustanova jedan je od prioriteta rada lokalnog rukovodstva u resoru obrazovanja. U školi „Sveti Sava“ nedavno je završena kompletna sanacija toaleta na sva tri nivoa.

Ovo je prva sanacija posle 60 godina od kako je škola otvorena, a investicija je vredna preko 13 miliona dinara. Najveći iznos sredstava snosio je pokrajinski sekrtarijat za obrazovanje, a u finansiranju radova učestvovala je i lokalna samouprava.

Radovi su započeti početkom februara, a prethodile su im javne nabavke i priprema dokumentacije. Tokom izvođenja radova trebalo je obezbediti adekvatno funcionisanje boravka dece u školi te se najpre vodilo računa o bezbednosti. Ova investicija je i te kako obezbedila bolje uslove za boravak u školi.

U škole se ulaže kontinuirano i po prioritetima. Samo iz pokrajinskog budžeta prošle godine izdvojeno je preko 200 miliona dinara za infrastrukturne radove, a kada bi se sabirala sva sredstva koja se ulažu u obrazovanje i učenike, ona bi iznosila gotovo milijardu na godišnjem nivou.

I ove godine očekuju nas značajna ulaganja u infrastukturu škola na teritoriji Grada Kikinda. Posebno se ističu planirani radovi na rekonstrukciji škole „Feješ Klara”, za koje je Pokrajinska Vlada izdvojila gotovo 400 miliona dinara. Takođe, sredstva od 12 miliona obezbeđena su iz pokrajinske kase i za rekonstrukciju fasade Gimnazije, što ukazuje na kontinuiranu podršku razvoju obrazovanja na lokalnom nivou.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena