Yunet
 

Društvo

Svečanom dodelom diploma obeležen je Dan studenata kikindske visokoškolske ustanove

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 4. april 2024. •

Svečanom dodelom diploma obeležen je Dan studenata kikindske visokoškolske ustanove

Povodom obeležavanja Dana studenata i Dana visokoškolske ustanove, u amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi uručene su diplome studentima i odabran je đak generacije. Ove godine, 90 studenata osnovnih, specijalističkih i master strukovnih studija zavredilo je diplome, a škola ukupno broji tri stotine studenata.

https://youtu.be/rY-0ULh0xU0

Kroz sedamdesetogodišnji rad jedine visokoškolske ustanove na teritoriji Severnobanatskog okruga iznedrili su se mnogobrojni studenti, vaspitači. U amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi upriličena je svečana dodela diploma uspešnim studentima osnovnih, specijalističkih i master strukovnih studija, odabran je đak generacije, a po prvi put u znak sećanja na preminulu profesoricu Jelenu Mićević Karanović dodeljena je plaketa sa njenim imenom najboljem studentu master strukovnih studija.

-Želela bih da poručim svima koji žele da upišu ovu školu i da ovo bude podsticaj onima koji nisu upisali školu kada je trebalo, nikada nije kasno i možete da ostvarite šta god želite, zaključila je Jelena Daljev student generacije.

-Mnogo je važan kvalitet, zadovoljstvo i osećanje sreće kada je u pitanju odrastanje i vaspitači su nam potrebni više nego ikada, a ova škola zajedno sa ostalih pet u Vojvodini, pokazuje gde je fokus našeg društva, dodao je Zoran Milošević Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

-Danas škola obeležava jubilej, sedamdeset godina postojanja i povodom toga pripremili smo svečani program. Sa obeležavanjem jubileja počeli smo prvog oktobra i trajaće do tridesetog septembra, praktično cela školska godina je obuhvaćena, istakla je Angela Mesaroš Živkov direktorka VŠSSOV Kikinda.

Svečanoj dodeli diploma prisustvovao je i gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač.

-Poželeo bih srećan rođendan Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi i čestitao bih studentima na postignućima, siguran sam da ova škola uz odgovarajuću podršku može da se dodatno razvija i preraste u još kvalitetniju ustanovu, dodao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Visokoškolska ustanova broji oko tri stotine studenata, diplomu je primilo njih devedesetoro, 44 studenta koji su završili osnovne i 46 studenata master strukovnih studija. Dalje ambicije I planovi obrazovne ustanove jesu da akredituju nove studijske programe i prime mnogobrojne zainteresovane studente.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena