Yunet
 

Društvo

Na Sajmu zapošljavanja 28 poslodavaca ponudilo 400 novih radnih mesta

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 4. april 2024. •

Na Sajmu zapošljavanja 28 poslodavaca ponudilo  400 novih radnih mesta

Ovogodišnji Sajam zapošljavanja koji su zajednički organizovali Nacionalna služba za zapošljavanje, Privredna komomra Srbije I lokalna samouprava, okupio je dvadeset osam poslodavaca koji su izrazili potrebu za oko 400 novih radnika. S obzirom na to da se trenutno na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Kikindi nalazi 2 117 nezaposlenih lica, interesovanje nezaposlenih lica za sajam bilo je izuzetno veliko. Ovo je bila jedinstvena prilika za sve tražioce zaposlenja da na jednom mestu dobiju sve potrebne informacije, predaju svoje CV-jeve i obave prvi razgovor za posao. Među njima bila je i Marija Bajić koja je završila smer za marketing menadžera i nada se zaposlenju.

-„ Mene najviše interesuju administrativni poslovi u bilo kojoj firmi ili banci. Na Sajmu može da se pronađe posao, veoma je rasprostranjen, ima više poslova, firmi, ponuda ima, još samo mene da odaberu i biće super,” rekla nam je Marija.

Među dvadeset osam poslodavaca, najveći broj radnika, odnosno njih 70 traženo je za rad u fabrici „Toza Marković”, a prvi put na Sajmu u Kikindi , uz „Formu Ideale” predstavila se i kompanija „Jysk” koja bi krajem avgusta trebalo da započne sa radom u našem gradu.

-„ Danas sam tu sa svojim koleginicama kako bismo pružili priliku svim zainteresovanim kandidatima da se malo bolje upoznaju sa našom kompanijom s obzirom da krajem avgusta planiramo da otvorimo ovde našu filijalu, tj. našu prodavnicu. Još uvek nemamo potvrđeni datum otvaranja ali plan je neged polovina ili kraj avgusta. Pozicije u prodavnici idu uglavnom od pozicije prodavca, logističara, osobe koja je zadužena za magacin, zamenika menadžera i menadžera radnje,” dodala je Aleksandra Slavković biznis partner kompanije „ Jysk”.

Sajam zapošljavanja jedna je od aktivnih mera Nacionalne službe za zapošljavanje koja doprinosi smanjenju nezaposlenosti u Kikindi i celom okrugu.

-„ Cilj nam je pre svega da omogućimo nezaposlenim licima da stupe u kontakt sa poslodavcima, da obave intervju i predaju svoje radne biografije. Što se tiče prijavljenih potreba poslodavaca, lepeza je veoma široka, tako da će mogućnost za zaposlenje dobiti i visokoškolci i nekvalifikovana lica. Jako su nam traženi prodavci, adm. radnici, vozači, pekari, kuvari, konobari, proizvodnja zanimanja, CNC opertareri, električari i druga zanimanja,” dodala je Jelena Mitrović direktorica NSZ Filijala Kikinda.

Sajam zapošljavanja otvorio je gradonačelnik Nikola Lukač.

-„ Dvadeset i osam kompanija izrazilo je želju da pronađe radnu snagu i da uposli moje Kikinđane. Negde oko 400 iskazanih slobodnih radnih mesta pokazuje da Kikida gradi kvalitetne ambijente za poslovanje i preduzetništvo. To znači da radimo dobro u stvaranju poslovnih ambijenata i siguran sam da će moji Kikinđani pronaći adekvatna radna mesta,” poručio je Lukač.

Efekti prošlogodišnjeg Sajma zapošljavanja daju pozitivne rezultate, jer je oko 22 odsto nezaposlenih lica dobilo posao kod poslodavaca koji su se predstavili na Sajmu, navode iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena