instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Zdravlje

Počelo sa radom besplatno psihološko savetovalište za mlade

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 7. jun 2024. • 09:12 •

Počelo sa radom besplatno psihološko savetovalište za mlade Aniko Detki Kokai, psihoterapeutkinja

Mladi sa teritorije opštine Bečej uzrasta od 15 do 30 godina na raspolaganju imaju novu uslugu besplatnog psihološkog savetovališta na srpskom i mađarskom jeziku, koje je počelo sa radom.

Ove usluge pružaju osobe koje imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa mladima i to van institucija, u omladinskim prostorima, a osim u Bečeju, mladi će moći da dogovore individualni susret sa stručnjacima u Bačkom Gradištu i Bačkom Petrovom Selu.

Prilikom popunjavanja formulara, koji će pronaći skeniranjem QR koda na plakatu, mladi mogu da odaberu da li žele lični susret sa licenciranim psiholozima ili sa njima žele da komuniciraju putem e-mail adrese Centra za socijalni rad Bečej.

1717744346004_27hz7zwb2_IMG_7014.jpg

Praksa je pokazala da se psihologu obraćamo prekasno, kada su problemi nagomilani i kada obično u njihovom rešavanju treba primeniti i terapiju lekovima, jer razgovor sam po sebi ne može pomoći, istakla je Božović.

Savetovalište radi po principu apsolutne anonimnosti i sve mlade osobe koje se budu obraćale za pomoć nigde neće biti evidentirane, uz poštovanje privatnosti svakog pojedinca i svih problema koji budu izneti u razgovoru sa psihologom.

Inače, Tim za mentalno zdravlje opštine Bečej sačinio je plan akcije unapređenja mentalnog zdravlja mladih u Bečeju, odakle je proizišlo i osnivanje savetovališta za ovu populaciju.

Plakati pomoću kojih je moguća prijava objavljeni su na društvenim mrežama, u medijima i javno istaknuti u svim institucijama, ustanovama i organizacijama.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena