instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Istorijski uspeh Libera iz Bačkog Gradišta

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 15. april 2024. • 09:06 •

Istorijski uspeh Libera iz Bačkog Gradišta

Odbojkaški klub Libero iz Bačkog Gradišta ostvario je istorijski uspeh i plasirao se u  Prvu vojvođansku ligu.

Podsetimo OK Libero iz Bačkog Gradišta osnovan je pre punih 19 godina, kao škola odbojke u Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u tom naseljenom mestu.

Na inicijativu Marinka Momčičevića, a po ideji istaknutog odbojkaša Igora Mladenovića, Marinko u februaru davne 2005 godine osniva odbojkašku sekciju, koja 2010 godine prerasta u Odbojkaški klub „Libero“, a od protekle subote seniorski sastav kluba postaje šampion II Vojvođanske lige grupa Srednja Bačka.

Devojke iz Bačkog Gradišta u sada već minuloj sezoni upisale su 13 pobeda i jedan poraz sa set razlikom od čak 40 prema 7.

Kako ističe Tanja Drljača, jedna od igračica, očekivale ovakav plasman nisu, ali su ga mnogo želele.

Gledavši po set razlici i pobedama, deluje da je ekipa Libera bila veoma spremna i da je olako postala šampion lige, međutim trener Mitrović ipak svedoči da je za ovakav uspeh bilo potrebno mnogo truda rada i borbe na mrežama.   

Ceremoniji uručenja pehara i medalja prisustvovao je i predsednik opštine Bečej dr Vuk Radojević, koji je izjavio da lokalna samouprava prepoznaje rad i trud ovog kluba i shodno tome im obezbeđuje finansijsku podršku.

Seniorska ekipa Libera odlazi na kratak i zaslužen odmor, a u kojoj će grupi Prve vojvođanske lige zaigrati devojke iz Bačkog Gradišta, preostaje nam da vidimo i saznamo u narednom periodu.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena