instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Privreda

„Tisza automotive” u Bečeju sigurno mesto za 580 radnika

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 6. decembar 2023. • 12:40 •

„Tisza automotive” u Bečeju sigurno mesto za 580 radnika

Kompanija „Tisza automotive“ simbolično je među zaposlenima danas upriličila obeležavanje Mikulaša, podelom čokolada radnicima u sva tri pogona u Senti, Kikindi i Bečeju, koji je otvoren 2017. godine.

Od ukupno gotovo 2.400 zaposlenih, u bečejskom pogonu zaposlenje je pronašlo 580 radnika, od čega 182 iz opštine Bečej. Interesantno je da strukturu zaposlenih u najvećem broju čine žene, njih čak 70 odsto.

Kada je reč o dodatnoj podršci zaposlenima, budući da veliku većinu čine žene, kompanija „Tisza automotive“ je kreirala program „Tisza mami“, namenjen radnicama koje se ostvare u ulozi majke i koje za te namene dobijaju jednokratnu novčanu pomoć u visini od 20.000 dinara za svako dete koje rode.

Pogon je ovom prilikom posetio i predsednik opštine Bečej dr Vuk Radojević, koji je istakao da je lokalna samouprava u prethodnom periodu učinila značajne korake kako bi privukla domaće i strane investitore.

Čelnici „Tisza automotive“ i predsednik opštine Bečej razgovarali su i na temu aktivnosti i projekata društvene odgovornosti, a plan je da u narednoj godini obezbede sredstva za potrebe Doma zdravlja u Bečeju. U prethodnom periodu ova firma je donirala klima uređaj bečejskim jaslicama.

Inače, kompanija „Tisza automotive“ proizvodnju kablovskih snopova započela je 2014. godine u Senti. Danas se njihova proizvodnja bazira na zadovoljenju potreba kompanije Volvo i tržišta Evrope i Azije.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena