instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Privreda

U oktobru jesenja akcija sakupljanja kabastog otpada

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 21. septembar 2023. • 09:47 •

U oktobru jesenja akcija sakupljanja kabastog otpada

Jesenja akcija sakupljanja i odvoženja kabastog otpada na teritoriji opštine Bečej počinje 2. oktobra i trajaće dve nedelje, saopštili su iz preduzeća „Potisje-Bečej“.

Od oktobra takođe počinje i jesenje radno vreme, pa će se tako komunalni otpad odnositi u terminu od 7 do 15 časova. Tokom trajanja akcije radno vreme će biti od 7 do 19 sati.

Iz domaćinstava se neće odnositi ni elektronski otpad, koji po kategorizaciji spada u opasan otpad i za koji „Potisje-Bečej“ nema dozvolu da sakuplja i tretira. Ipak, kažu da je u planu da se u narednom periodu napravi reciklažno dvorište gde će biti locirani različiti tipovi kontejnera za različite tipove otpada.

Kada je reč o ambalažnom otpadu, on i dalje treba da se odlaže u kontejnere za reciklažu koji se nalaze na javnim površinama. Nažalost, u prethodnom periodu primetno je opadanje svesti građana o tome koju vrstu otpada treba odložiti u žute kontejnere, kažu u „Potisju“.

U kontejnerima za reciklažu se neretko nađe biorazgradivi otpad, poput pokošene trave, ali i ostaci animalnog otpada i fekalija, što predstavlja dodatan problem jer se sakupljene količine sekundarnih sirovina ne mogu iskoristiti za dalju reciklažu.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena