instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Politika

Sutra isplata plata za vrtić, obezbeđeno i povećanje

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 25. oktobar 2023. • 13:13 •

Sutra isplata plata za vrtić, obezbeđeno i povećanje Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su drugi rebalans budžeta, u kojem je, između ostalog, opredeljeno oko 32 miliona dinara za isplatu plata u Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“ do kraja ove godine, za šta se čekalo odobrenje Ministarstva finansija.

Osim sredstava koja su nedostajala usled promene referentnog meseca za obračun plata, obezbeđeno je i dodatnih 5,5 odsto za uvećanje ličnih dohodaka zaposlenih u vrtiću, rekao je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević i dodao da je lokalna samouprava zajedno sa tim povećanjem ukupno obezbedila 33,3 miliona dinara za plate u tom sektoru.

Prilikom obrazlaganja ovog dokumenta, predsednik opštine je istakao da su u budžet uvrštena i sredstva dobijena od viših nivoa vlasti za realizaciju različitih projekata.

U budžetu su obezbeđena i dodatna sredstva za Dom zdravlja, odnosno za angažovanje specijalista u iznosu od oko 4 miliona dinara. Pored toga, uvršteno je i više od 3 miliona dinara za rešavanje problema grejanja u OŠ „Petefi Šandor“ u Drljanu, kao i sredstva za uređenje sportskih terena te škole u Bečeju.

Rebalansom je opredeljeno i milion dinara za sportske nagrade za vrhunske sportiste, među kojima se ističe Marko Novaković, koji je izborio olimpijsku normu i koji će predstavljati Srbiju i Bečej na Olimpijadi u Parizu.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena