instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Politika

Usvojena odluka o besplatnom vrtiću

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 21. avgust 2023. • 12:03 •

Usvojena odluka o besplatnom vrtiću

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su odluku o pravu na naknadu ukupnih troškova boravka dece u Predškolskoj ustanovu „Labud Pejović“.

Pravo na naknadu ukupnih troškova boravka dece u vrtiću će od septembra da ima svaki roditelj ili drugi zakonski zastupnik deteta koje je upisano u predškolsku ustanovu čiji je osnivač opština Bečej, a koje nije već ostvarilo to pravo po drugom osnovu.

Uslov da bi roditelj ili drugi zakonski zastupnik deteta mogao da ostvari pravo na besplatan vrtić za dete je državljanstvo Srbije, prebivalište na teritoriji opštine, a u slučaju izbeglih i raseljenih lica boravište na teritoriji opštine Bečej.

Roditelj ili drugi zakonski zastupnik deteta za ostvarivanje prava na besplatan vrtić treba da podnese zahtev predškolskoj ustanovi.

Predškolska ustanova do 20. u mesecu za prethodni mesec treba da dostavi lokalnoj samoupravi mesečni izveštaj o prisutnosti ili odsutnosti dece iz ustanove i podatke o pojedinačnom i ukupnom iznosu troškova boravka.

Novac za sprovođenje odluke obezbeđen je u budžetu opštine Bečej, navodi se u odluci. U rebalansu opštinskog budžeta za 2023. godinu u ovu svrhu obezbeđeno je 8,6 miliona dinara.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena