instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Izložba „Duge” u duhu bogatstva različitosti

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 13. jun 2024. • 08:41 •

Izložba „Duge” u duhu bogatstva različitosti

Tradicionalna izložba članova likovne sekcije „Duga“ Mađarskog kulturnog društva „Petefi Šandor“ otvorena je u galeriji „Krug“ u Bečeju.

Ukupno 24 slikara amatera izložilo je po svoja dva rada, a zastupljene su gotovo sve tehnike – grafika, pastel, ulje, akril i kolaž. Ova postavka ujedno simbolizuje bogatstvo različitosti, ali i simbiozu, poštovanje i međusobno uvažavanje.

Izložene slike su veoma živopisne i moguće je uživati kako u klasičnim, tako i u modernim delima. Specifično je da postavku čini i delo korisnika organizacije „Karitas“, koji nije član sekcije, ali zbog kvaliteta rada zavređuje da bude izložen i javno prikazan, istakla je Tot Kaša.

Za većinu bečejskih slikara likovna umetnost je lek za dušu, odmor i uživanje, bilo da se stvara u kolektivu, ili pak odvojeno od društva, kod kuće ili u prirodi.

Inače, „Duga“ je minulog vikenda na salašu „Soko“ u Bečeju održala svoju tradicionalnu likovnu koloniju kojoj se odazvalo oko 60 učesnika iz 12 vojvođanskih mesta. Tema je bila slobodna i svako je mogao da stvara u skladu sa svojim afinitetima, a nastala dela ostaju u fundusu MKD „Petefi Šandor“ koje je bilo pokrovitelj ove manifestacije.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena