instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Kvalitet MMT „Fantast” nadaleko poznat i cenjen

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 15. maj 2024. • 07:54 •

Kvalitet MMT „Fantast” nadaleko poznat i cenjen

Drugog dana jedanaestog Međunarodnog muzičkog takmičenja „Fantast“ u Bečeju nadmetali su se učenici koji sviraju klavir i ovo je ujedno najbrojnija takmičarska kategorija.

Učešće na ovom takmičenju za mnoge predstavlja dragoceno iskustvo, priliku da steknu nova prijateljstva, da odmere svoje muziciranje u odnosu na vršnjake i zato ne čudi činjenica da svake godine dolazi veliki broj dece iz zemalja okruženja.

Muzička škola „Petar Konjović“ Bečej zajedno sa udruženjem građana „Muzički trenutak“ iz godine u godinu unapređuje svoju organizaciju, pažljivo brinući o svakom detalju ponaosob sa čvrstom namerom da održi kvalitet po kom je ovo takmičenje prepoznato ne samo u Srbiji, već i van njenih granica.

Takmičenje je u hotelu „Zlatna obala“ obišao predsednik opštine Bečej dr Vuk Radojević i tom prilikom pozdravio prisutne takmičare, članove žirija, roditelje, nastavnike i organizatore, na čiji račun je uputio pohvale i izrazio svoju zahvalnost.

Podsetimo da je Međunarodno muzičko takmičenje „Fantast“ ove godine okupilo više od 350 takmičara iz blizu 60 muzičkih škola i iz sedam zemalja. Mladi muzičari takmiče se u sviranju klavira, tambure, harmonike, violine, klarineta i gitare.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena