instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Otvorene 66. Majske igre

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 14. maj 2024. • 09:07 •

Otvorene 66. Majske igre

Šezdeset i šesti Međunarodni festival scenskog stvaralaštva dece i mladih „Majske igre“ svečano je otvoren juče u Gradskom pozorištu Bečej predajom ključeva predsednika opštine Bečej dr Vuka Radojevića deci, a čast da ih proglasi otvorenim imala je direktorka „Majskih igara“ Simonida Mandić.

„Majske igre“ koje su osnovane davne 1958. godine jedne su od najstarijih smotri dramskog stvaralaštva mladih regionu i epicentar pozorišnog dešavanja u maju mesecu u našoj zemlji. Gradsko pozorište u Bečeju i ovoga puta okupiće veliki broja glumaca, ali i posetilaca, dece i mladih iz bečejskih osmoletki i srednjih škola, koji će od ponedeljka do petka uživati u izvedbama glumačkih trupa sa teritorije cele Srbije.

Ovogodišnji žiri „Majskih igara“ čine Hana Selimović, glumica iz Beograda, koja se smatra se jednom od najcenjenijih srpskih glumica mlađe generacije, o čemu svedoče mnogobrojne nagrade i priznanja. Potom Sanja Marković, glumica iz Beograda, članica je Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 2022. godine, kao i Bečejac Arpad Mesaroš, glumac Novosadskog pozorišta, stalni je član ansambla Novosadskog pozorišta i dobitnik mnogobrojnih pozorišnih nagrada u Srbiji i Mađarskoj.

Umetnici na daskama koje život znače svoje izvedbe prezentovaće mladim Bečejcima u prepodnevnim i popodnevnim terminima na srpskom i mađarskom jeziku sve do petka, kada je za 16 časova rezervisano proglašenje pobednika i dodela nagrada najboljima.

I za kraj napomenimo da će Dečiji dramski studio Gradskog pozorišta Bečej svoje učešće uzeti u sredu sa početkom od 11 časova sa predstavom „Mišolovka“ u režiji Anete Tucakov.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena