instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Roman Miroslava Vasina probudio veliko interesovanje Bečejaca

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 22. februar 2024. • 09:12 •

Roman Miroslava Vasina probudio veliko interesovanje Bečejaca

„Lipe ne mirišu uvek isto“ naziv je romana Miroslava Vasina koji je predstavljen u Narodnoj biblioteci Bečej i za koji je vladalo izuzetno veliko interesovanje građana.

U programu predstavljanja knjige pored autora učestvovali su Dragan Kojić, nekadašnji direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu, Đorđe Randelj novinar, publicista i književnik, Zoran Subotički magistar književnih nauka, profesor doktor Zoran Mulić sa Akademije umetnosti u Novom Sadu, kao i moderator novinar Bora Otić.

Roman „Lipe ne mirišu uvek isto“ bavi se istorijatom čuruške porodice Šovljanski i to je priča o svim vojvođanskim porodicama sa početka 20. veka, turbulentnog vremena koje prate dva najveća svetska sukoba, kao i život u pet različitih država i pod različitim režimima vlasti, ističe autor.

Prema rečima autora, barem 70 odsto događaja u knjizi su istiniti, naročito oni koji se odnose na Raciju, osvete koju su Čuružani sproveli prema Mađarima isterujući ih iz sela, kao i priče o ljudskim sudbinama.

Odnos između čestitih srpskih i mađarskih porodica opisanih u knjizi u suštini prikazuju odnos autorove porodice i porodice Čorba iz Bečeja, kraj koje je odrastao uz najboljeg prijatelja Zoltana.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena