instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Četvrti BEDEF opravdao i prevazišao sva očekivanja

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 4. decembar 2023. • 09:21 •

Četvrti BEDEF opravdao i prevazišao sva očekivanja

Četvrti po redu Bečejski dečiji festival (BEDEF) okupio je više od 100 muzičkih talenata sa teritorije opštine Bečej, kao i iz Novog Sada, Kikinde i Zrenjanina.

Dvodnevni program, koji je organizovao Muzički centar „Bubamara“ obuhvatio je takmičenje dece od 7 do 14 godina u pevanju pesama hora „Bubamara“, kao i takmičenje mladih bendova za učesnike od 9 do 25 godina.

Takmičenje u pevanju ocenjivao je žiri u sastavu Branislav Drobac, profesor solfeđa i muzičke kulture iz Škole za osnovno muzičko obrazovanje “Petar Konjović” Bečej, Otilia Štefaniga, vođa starobečejskog hora “Schola cantorum” i Vesna Paunov, nastavnica muzičke kulture i dirigentkinja Gradskog hora Bečej.

Svoj sud o mladim bendovima dao je takođe tročlani žiri u sastavu Bojana Stamenov, vokalni solista, Gabor Bunford, klarinetista, saksofonista i muzički pedagog, kao i Arpad Serda, profesionalni muzičar, kompozitor.

U okviru festivala prisutnima su se obratili predsednik opštine Bečej dr Vuk Radojević i predsednik Skupštine opštine Bečej Igor Kiš.

Učesnicima su podeljene nagrade i priznanja, ali ono što je možda još vrednije od toga jesu emocije I uspomene koje su takmičari poneli sa sobom.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena