instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Ukinuta vanredna situacija na otvorenim bazenima u Bečeju

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 14. jun 2024. • 15:02 •

Ukinuta vanredna situacija na otvorenim bazenima u Bečeju

Predsednik opštine Bečej, dr Vuk Radojević, doneo je odluku na predlog Opštinskog Štaba za vanredne situacije opštine Bečej da se ukida vanredna situacija na delu teritorije opštine Bečej - područje Prve mesne zajednice - krug kompleksa otvorenih bazena, navodi se u saopštenju Opštine Bečej.

Opštinski Štab za vanredne situacije opštine Bečej, danas 14. juna 2024. godine, na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije na području ugroženom opasnošću izazvanom aktiviranjem bušotine/bunara na kompleksu otvorenih bazena i prestanka nekontrolisanog ispuštanja gasova u nepoznatoj koncentraciji, predložio je predsedniku opštine Bečej da ukine vanrednu situaciju za deo teritorije opštine Bečej - područje Prve mesne zajednice- krug kompleksa otvorenih bazena, stoji u obaveštenju.

NIS je obavestio Opštinski štab za vanredne situacije da je Departman za geološka istraživanja i razradu ležišta izveo radove na sanaciji bunara JBB- 1,2,3 i 4, kao i da ne postoji opasnost od poljavljivanja gasova te da se vanredna situacia može ukinuti. Takođe,NIS je naveo da su izvršeni svi neophodni radovi na sanaciji pretakanja gasova iz dubljih slojeva ka površini preko bunara JBB-1,2,3 i 4.Zbog nepostojanja adekvatne tehničke dokumentacije radovi na ovim bunarima su trajali znatno duže od očekivanog. Prvi bunar Jbb-1 je završen u novembru prošle godine, dok su ostali bunari rađeni u period od 28.04. do 04.05.2024 godine, kada je završeno kompletno cementiranje svih bunara od dna do 40m dubine. Na ovaj način možemo smatrati da je kompletna sanacija svih bunara uspešno završena i da više ne postoji opasnost od pojavljivanja gasova u njima. Ovo je i potvrđeno izlaskom specijalista NIS-a iz oblasti zaštiteživotne sredine koji su u petak 24.05.2024 godine, specijalnim aparatima za detekciju gasova konstatovali da u šahtama bunara ne postoje ni najmanje koncentracije bilo kakvih opasnih gasova, a na prvom mestu metana i ugljen dioksida, navodi se u tekstu.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena