instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Mladi ambasadori mira edukuju vršnjake o zaštiti od nasilja

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 24. maj 2024. • 12:11 •

Mladi ambasadori mira edukuju vršnjake o zaštiti od nasilja

Kako prepoznati nasilje, kako odreagovati i kako ga sprečiti bila je tema forum predstave „Mladi ambasadori mira u akciji“ koju su održali učenici OŠ „Zdravko Gložanski“ u Bečeju.

Reč je o svojevrsnoj vršnjačkoj edukaciji, osnaživanju učenika različitih osnovnih škola na temu rodno zasnovanog, vršnjačkog, seksualnog, digitalnog, psihičkog, fizičkog i socijalnog nasilja na različitim nivoima.

Učesnici i publika forum predstave na sistematizovan način dobijaju predloge i informacije o tome kako da se bore protiv nasilja i diskriminacije, kao i kako da preventivno deluju.

Iako forum teatar u OŠ „Zdravko Gložanski“ postoji više od jedne decenije, sada je prvi put održan uz aktivnu podršku Centra za socijalni rad, Policijske stanice Bečej i Dom zdravlja Bečej, čiji predstavnici su uzeli učešće na današnjoj predstavi.

Forumovanje je organizovano u okviru projekta koji je podržao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, zatim kao deo studijske posete škole iz Leskovca u okviru projekta “Zajedno ka srednjoj školi”, a ujedno i kao deo mentorske podrške u okviru projekta “Kvalitetno obrazovanje za sve” Saveta Evrope i Ministarstva prosvete.

Inače, forum teatar u OŠ „Zdravko Gložanski“ okuplja 17 učenika od šestog do osmog razreda, koji zajedno sa psihološkinjom šire demokratiju, razvijaju kompetencije za demokratsku kulturu i grade toleranciju u svom okruženju.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena