instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Bečejci obeležili Dan pobede nad fašizmom

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 9. maj 2024. • 12:44 •

Bečejci obeležili Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Tim povodom kod spomenika Slobode na Tisi u Bečeju okupili su se predstavnici Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkih ratova opštine Bečej, opštinskih odbora Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, Udruženje penzionera, učenici Gimnazije Bečej, građani i predstavnici lokalne samouprave koji su položili vence u znak sećanja na žrtve stradale u antifašističkoj borbi u Drugom svetskom ratu.

U kratkom programu nakon intoniranja himne svim prisutnima obratili su se dr Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej, Milun Čokorović predsednik SUBNOR-a Bečej, Jelena Češljević, članica predsedništva OO SUBNOR Bečej i Boško Barjaktarović Kaludranin član KUK „Pero amatera“, koji je pročitao stihove vezane za pobedu nad fašizmom.

Inače, 9. maj se od 1950. godine istovremeno obeležava i kao Dan Evrope, pošto je tog dana pre 74 godine ministar spoljnih poslova Francuske Robert Šuman objavio deklaraciju kojom je pozvao na uspostavljanje novog poretka bez sukoba među evropskim zemljama.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena