instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Najviša ocena za ETŠ, novine u upisu za narednu godinu

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 1. februar 2024. • 13:06 •

Najviša ocena za ETŠ, novine u upisu za narednu godinu

Ekonomsko-trgovinska škola Bečej je nakon posete Komisije za eksterno vrednovanje u decembru prošle godine ocenjena najvišom ocenom, četvorkom.

U izveštaju se, između ostalog, navodi da škola podstiče lični, profesionalni i socijalni razvoj učenika, da su uspostavljeni dobri međuljudski odnosi, da se rezultati učenika i nastavnika podržavaju i promovišu, da su časovi i nastava na zavidnom nivou.

Ekonomsko-trgovinska škola je okarakterisana kao obrazovna ustanova u kojoj je nulta tolerancija na nasilje i u kojoj se vrednuje i pruža podrška svakoj različitosti učenika, kojih ukupno u ovoj školi ima 431.

Iako je najviša ocena eksternog vrednovanja škole novina, sam rad i kvalitet rada u ovoj stručnoj školi nije ništa novo, kaže nastavnica Olga Popović.

Planom upisa predviđeno je da u narednu školsku godinu bude upisano 168 đaka u šest odeljenja, četiri na srpskom i dva na mađarskom nastavnom jeziku.

Budući prvaci moći će da se opredele za četiri četvorogodišnja smera: finansijsko-računovodstveni tehničar na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku, ekonomski tehničar, turistički tehničar na srpskom jeziku, a od trogodišnjih smerova u ponudi će biti kuvar i trgovac na srpskom, kao i poslastičar i trgovac na mađarskom.

Ekonomska škola od nedavno ima novu internet stranicu, na kojoj roditelji i đaci mogu pronaći sve informacije u vezi sa upisom i smerovima.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena