instagram
 
instagram

Društvo

Obeležena 77. godišnjica od oslobođenja Ravnog Sela

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 14. oktobar 2021. • 15:46 •

Obeležena 77. godišnjica od oslobođenja Ravnog Sela

Prigodnim svečanostima obeležena je 77. godišnjica od oslobođenja Ravnog Sela. Ovo mesto dalo je značajan doprinos u borbi protiv fašizma i nacizma, pa su zahvalni meštani u centru sela podigli spomenik palim borcima. Vence na ovaj spomenik položile su delegacije opštine Vrbas, Opštinske organizacije Saveza udruženja boraca narodno oslobodilačkih ratova, Mesne zajednice Ravno Selo, opštinskih odbora Srpske naredne stranke i Socijalističke partije Srbije,  kao i pitomci Doma za decu palih boraca koji je pedesetih godina prošlog veka postojao u  Ravnom Selu. U programu su učestvovali i najmlađi Ravnoselci.

Dom za decu palih boraca, kao jedna vrsta internata, postojao je u Ravnom Selu od 1952. do 1959. godine. Svedočanstva o njegovom radu čuvaju njegovi bivši štićenici.

U periodu od 14. do 20. oktobra 1944. godine od okupacije su oslobođena sva naselja vrbaske opštine, pa se narednih dana slične svečanosti organizuju i u drugim mestima, zaključno sa 20. oktobrom - Danom oslobođenja Vrbasa i Danom opštine Vrbas.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena